folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder 1 Modem 1 Tane 8Li Dağatıcı Bağlantı Kuramıyoruz :(

1 Modem 1 Tane 8Li Dağatıcı Bağlantı Kuramıyoruz :(

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Arkadaşlar ben yeni internet bağlantısı aldım sorunu anlatayım size ...

Modem den çıkan kablo 8 li rutura gidiyo bu tamam ....

1. Bilgisayarın ethetnet kablosu Rutura giriyo bu tamam

2. Bilgisayar ethetnet kablosuda rutura giriyo bu da tamam

Ruturdaki ışıklar yanıyo tamam ...

Her iki bilgisayardada İnternet var tamam ...

Ama her iki bilgisayarda lan uzerinden oyun oynanmıyoo NEDEN ??

Bu konuda yardım edebilecek arkadaşlar bilgilerini bekliyoruz ... Küçük ev ağı kur dedim ama olmuyo sadece intetnet  bağlantısı  var dosya felan da paylaşamıyoruz yani biz birbirimizi göremiyoruz.. haliyle Age of da  oynayamıyoruz....

Cross kablo ile direk modemsiz bağlayabiliyoruz yani ethernet kablosunun bir ucunu benim billgisayara diğer ucunu diğer bilgisayara takınca ağ kuruluyo ama bu sefer de internet yok yardım ederseniz sevinirim ben hem internet olsun hemde istediğimizde oyun oynayabilelim istiyoruz  aynı zamandada paylaşım verilmiş klasörlerden bilgi alıp vermek istiyorum .... yani iki bilgisayarın hem interneti olsun hemde birbirini görsün istiyorum:(

Çok uzatmadım inşallah yani anlatabildiğim kadar anlattım ...

Saygılarımla ...

Herkese teşekkürler....

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyDemon
    HolyDemon's avatar
    Erkek
    Ağ kurulumunda bi problem war heralde. 2 pc ninde çalışma gruplarının isimleri aynı olsun kablolar sağlam diyosan problem yok. Daha başka teknik gelirse aklıma yazarım hajı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Erkek
    dayı bilgisayarıma sağ yapıyosun grup ismini workgroup yapıosun ötekini de öle yapıosun kapatıp açtığında olması lazım ha eğerki olmuyo sa kabloların ucunda temassızlık var demektir yeniden bağlaman lazım

spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

EYvallah hoocalar denedim olmuyoo :) yiyecem kafayıı :)

Güvenlik duvarı kapalı iki ps dede :) ama biri XP servis pack 1 bidi xp servis pack 2 ondan mıdır acaba :(

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ebulmadi
    ebulmadi's avatar
    Erkek

Kardeş heryeş güzel.

1.si interneti paylaşıyorsanız bağlantılarda problemin yok.güzel

2.si Çalışma grubunuz aynı olsun.farklıysa aynı yapıp bilgisayarları yeniden başlatın.

3.sü Her iki PC de de Bilgisayarım/Yerel Disk C:/ üzerine sağ tıklayıp Paylaşım ve güvenlik var tıkla.

Bu sürücüyü paylaşıma açılsın mı diye bir yer var onu tikliyorsun.sonra her iki cihazıda yeniden başlat.

Ağ bağlantılarım'a gir.hem kendi paylaşılan belgeleri hemde karşı tarafın paylaşılan belgeleri göreceksin.sonra oyun işini dene derim. hadi kolay gelsin.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    NeddLoyd bunu yazdı:
    -----------------------------

EYvallah hoocalar denedim olmuyoo :) yiyecem kafayıı :)

Güvenlik duvarı kapalı iki ps dede :) ama biri XP servis pack 1 bidi xp servis pack 2 ondan mıdır acaba :(

Aynen hocam tam üstüne bastın ayağını kaldır. Sp1 ve Sp2 deki güvenlik, dosya aktarım protokollerinde fark vardır, Güvenlik duvarını kaldır, Sp2 de Oyundaki client uygulamalara dair bide aktif güvenlik var onuda her oyun başına ayrı ayrı her zaman izin ver olarak kur, sorun halledilmiş olması gerek, Sp1 lide sorun yaşamaman gerekiyor. Birde Ağdaki Grup adını WorkGroup olarak kurmalısın. Yada Ahmet yada Mehmet her neyse ikiside aynı olmalıdır. 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

ag baglantılarına sag tıklayıp özelliklerine gir orda ag kurulum sihirbazını seç ileri de bu bilgisayar mesken ag geçidi ile yada başka bir pc üzerinden internete baglanır ortadaki seçenegi seç o zaten ortadadır sonrasında pc yi agda tanımlayacagın ismi ileri de pc de dosya paylaşımı istiyorsan paylaşımlı seçenegini tılayıp sonu tıklayıp bitir.

agda pcler birbirini görüpte oyunda baglanmıyor ise oyunun seriali aynıdır regedit yapıp başka serial gir.

bazen de güvenlik duvarı bu tip baglantılara izin vermez ama ag baglantınız yine kurulu ve görürsünüz tek yapacagı şey oyun açılınca güvenlik duvarı engelleme iletisi verir.

yunusozturk.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    generous
    generous's avatar
    Erkek

8 li rutur ne ya?..

Boş sayfaya imza atmam!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    generous bunu yazdı:

8 li rutur ne ya?..

8 Port Hub varya onu diyo. Kardeş Ağını tanıt problemsiz kullanabilirsin. ;)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    generous
    generous's avatar
    Erkek
    ee kardes zorladıgın nokta ney o zman eger 2 kişi cross kablo ile hiç bi ayar yapmadan  baglantı kurabiliyorsanız hublada gayet aynı sekilde kurarsınız yaani dikkat etmen gerken tek şey düz kablo kullanacaksın huba takacaksın oyunlara girip aoe calıstıracaksın Saracens i secip ortalıgın a.ına koyacaksın :D

Boş sayfaya imza atmam!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    domain_admin
    domain_admin's avatar
    Erkek

iki pc ninde çalışma gurubunu aynı yap

iki pc yede ip ver 10.0.0.1 ve 10.0.0.2 yap

ag alt geçidini de 255.255.255.0 yap sorunsuz baglanır .

age off empires oynuyorduk 6 kişi evde :) ordan biliyorum

Toplam Hit: 2710 Toplam Mesaj: 11