folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder 1 Ocak 2014 Tarihi İtibariyle Trafik Sigortalarında Yapılan Değişiklikler / Yapılacaklar

1 Ocak 2014 Tarihi İtibariyle Trafik Sigortalarında Yapılan Değişiklikler / Yapılacaklar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Öncelikle 25,000 Tl olan maddi 250,000 Tl olan manevi tazminatlar 26,800 -268,000 oranında artırıldı

2 olarak serbest pirim e geçildi peki nedir bu

Önceki yazılarımdada yazmıştım Türkiye 2007 yılına kadar trafik sigortalarında tekel maddesi gibi tek fiyat uyguluyordu yani şuanki dask sigortaları gibi nereye hangi şirkete giderseniz gidin kuruşu kuruşuna aynı çıkıyordu 2007 den sonra sigorta şirketleri devletten bizi rahat bırak demesi üzerine hazira taban ve tavan fiyat uygulamasına geçti yani taban ve tavan fiyatı devlet belirliyor şirket o fiyattan yüksek ve alçak yamayıordu

1 Ocak2014 Tarihi itibariyle trafik tarifelerinde tavan ve taban kalktı yani sigorta şirketi 1 lirayada kesebilecek 1,000 Tl yede kimse neden buna kesiyorsun diyemiyecek

Şuan şöyle durum var trafik sigortası 7 basamaktı genelde aynı basamakta olanların fiyatları aynı çıkıyordu ama artık aynı basamakta olsa bile markaya göre aracın modeline göre bile fiyat değişimi oluyor

7 basamak dün 90 lirayada araba sigortası yaptım 180 lirayada  

Genelde gördüğüm kadarıyla büyük şirketler Allianz / axa / yapıkredi  şuan baya fiyatları düşürdüler

ilerisi için tahminim 4-5 ay sonra hasar dönecek şirketler fiyatları tekrar yükseltmeye başlayacak bu aylarda sigortaları bitenler fırsatları iyi değerlendirsinler

Euro / Demir / Koru / gibi Piyasaya niye girdikleri belli olmayan şirketlerden uzakdurun neden mi altdan okumaya devam edin

-----

sonrası için Hala hazırlıklar devam ediyor 1 ocağa yetişmedi ilerde devreye girince artık herkesin trafik sigortası kendi hasarını ödeyecek  neden böyle birşey getirme gereği duydular

A müşterisi iyi sigorta şirketine sigortasını yaptırıyor ve piyasaya göre biraz daha fazla para veriyor b müşterisi ucuz olsunda koy gitsin diyor a ve b sigortalısı kaza yapıyor B haksız ve A kişisi B nin sigortasından dosya açıp tahsilat yapacak ama... B nin sigorta şirketi 1 senede zor ödeme yapıyor ve A iyi sigorta şirketine yaptırmasına rağmen mağdur oluyor

yeni sistemde A kendi sigortasından dosyasını açtıracak haklıysa kendi sigorta şirketi A ya ödeme yapacak sonra Anın sigorta şirketi B nin sigorta şirketinden Rücu edecek yani A kişisi mağdur olamayacak

---

Trafik sigortalarında

Kullananın yaşı

Aracın yaşı

Aracın Markası

Kişinin Hasarsızlık kademesi

Kişinin cinsiyeti

kişinin ikameti

Aracın Plakası 

Aracın şekli  (kamyonetse açık kasa /kapalı kasa   - kamyonsa 4x2 6x2 vs)

Fiyatı etkileyen faktörler içinde ilerde trafik cezalarıda etkileyen faktör içine girecek böylelikle daha fazla filitreleme yapılacak yani araç hususi 7 basamak herkesin aynı fiyat çıkması demek kaza yapan yapmayan kusurlu marka kusurlu araç hepsinin biryerde olması diğer kişilerinde onun yükünü çekmesi anlamına geliyordu

sorularla aşağıdan devam edebiliriz 

sigortam kaç para?  pm at

Hasar dosyası  konusuna yaz

konu hakkında soruları alayım yani

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

eywallah ugrasip yazdıgın ıcın elıne saglık

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

aracımın kaskosu güneş sigorta. 3 ncü yılda kaza yaptım. araçta 9.500 tl masraf çıktı. arabayı yapıldı.

araç 2004 model focus 

kaskoyu 980 tl ye yaptırmıştım hasarsızlıktan bir sonraki kasko bedeli ne olur allah bilir. belki kasko bile yapmazlar.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    THT2005 bunu yazdı

aracımın kaskosu güneş sigorta. 3 ncü yılda kaza yaptım. araçta 9.500 tl masraf çıktı. arabayı yapıldı.

araç 2004 model focus 

kaskoyu 980 tl ye yaptırmıştım hasarsızlıktan bir sonraki kasko bedeli ne olur allah bilir. belki kasko bile yapmazlar.

3. yıl kazası 

30-40-50 %50 hasarsızlık varken kaza yapmışsın hocam 500 Tl den kademe aşağı alıyor

yeni sigortan tahminen şirkete göre değişmekle beraber 1200-1500 arası değişir hocam

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

Dersin ki oxford sigortacilik ord. Prof.  Yuru beee .. Ama iyi oldu la bende merak ediyodum:)

İmzalamazsam ne olcak?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı
    THT2005 bunu yazdı

araç 2004 model focus 

3. yıl kazası 

30-40-50 %50 hasarsızlık varken kaza yapmışsın hocam 500 Tl den kademe aşağı alıyor

yeni sigortan tahminen şirkete göre değişmekle beraber 1200-1500 arası değişir hocam

vaybe. ne yapalım hocam yine yaptıracağız.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chirkin01
    chirkin01's avatar
    Erkek

aracımı 2011 yılında aldığım ilk sene 2 defa kazam oldu ancak sonrasında bu zamana kadar hiç kazam olmadı geçen sene 1000 civarında tutar çıktı kaskoda tahmini bu sene ne olur 

Toplam Hit: 1373 Toplam Mesaj: 7