folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder 1 Pcde İnternet Varken(Usbwireless) Diğer Pcye Ağ Bağlantısından İnternet Aktarmak

1 Pcde İnternet Varken(Usbwireless) Diğer Pcye Ağ Bağlantısından İnternet Aktarmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    forcarbon
    forcarbon's avatar
    Erkek
    Yanyana pclerimiz var wireless modemimiz var 1 tanede usb wireless var... pcler yanyana wireless modem çok uzakta... durumumuz budur sorunumuz ise : 1 tane usb wireless var 1 pcye bağlayıp internete girebiliyoruz ama diğer pcye de internet bağlamak istiyoruz.. internet kablosuyla kasaları birbirne bağladık [ağ bağlantısı kurduk (LAN) ] lan bağlantısınden internet aktarabilirmiyiz ??? yani toparlayayım ağ bağlantısından diğer pcye internet paylaşmak ??? eminimki daha önce boyle bi sorun görmemişssinizdir :[]

liseliyim ben , Tanrı,güneşi her gün yeniden doğurarak,bizi mutsuz kılan her şeyi değiştirmemiz için zaman tanıyor bize.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

Olmaz bence. 1 USB Wireless 2 IP ...

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    forcarbon
    forcarbon's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı:
    -----------------------------

baglantın su sekildemi masaustune pc yi kablo ile bagladın birde usb wireless var burdan internet paylastırmakmı ? eger oleyse ekle beni msnden anlatıyım yada buraya yazarım win surumun kac?

-----------------------------
    ayhun arkadaşımız çözümü biliyor gibi ama buraya uğraması an meselesi özelmsjda attım ama bu mesajı 2005'te göndermiş acaba hala buralara bakıyormudur :[

liseliyim ben , Tanrı,güneşi her gün yeniden doğurarak,bizi mutsuz kılan her şeyi değiştirmemiz için zaman tanıyor bize.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uhp
    uhp's avatar
    Erkek

lise zamanında uğrasmıstım ama yapabilmişşmiydim hatırlamıyorum :D dene istersen hocam.

1. pcyi wirelessla ağa bağla.

1. pc ile ikincisini ethernetle bağla.

1. pc den ethernetle ağ kur. kurarken ayarlardan bu bilgisayar doğrudan internete bağlanır seceneği secenek vardı tam hatırlamıyorum onu seç.

ikinci pcden kurduğun ağa bağlan.

////Bazıları bir yumurta yumurtlar,kırk mahelleye haber verirler,bazıları ise kırk yumurta yumurtlar bir mahalle zor duyar... ///Her türlü kapak itina ile hazırlanır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

buna benzer sorun gördüm hatta çözdüm.

çok basit bir şekilde yapılıyor aslında.

ağ bağlantılarımda usb wireless'i ve etherneti görebiliyorsunuzdur sanırım.

usb'ye sağ tıklayıp özellikler sekmesine gelin

"bu bilgisayarın internetini paylaştır" bölümünü işaretleyip alttaki kısımdan etherneti seçin

bu işlem sonucundan usb'nin interneti ethernet üzerinden bağlanabilir hale gelicek.

2. pc'den otomatik ip aldırcak şekilde düzenleyin.çünkü ipleri birinci pc vericek.

ben bunun tam tersini yapmıştım. ethernetten gelen interneti laptoıpun wirelessinden dağıttım. hatta zamanında ethernetten gelen neti bluetooth'tan diğer pcye aktarmıştım.

oluyor yani zor değil.

kolay gelsin..

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FienDisHMan
    FienDisHMan's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Mümkündür işletim sistemin nedir. eğer vista veya seven 7 kullanıyorsan çok rahat ama xp kullanıyorsan biraz uğraşma gerekecek

bağlantıları köprüle diye bir seçenek var

google link

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=ba%C4%9Flant%C4%B1lar%C4%B1+k%C3%B6pr%C3%BCleme&meta=&aq=0&oq=ba%C4%9Flant%C4%B1lar%C4%B1+k%C3%B6pr%C3%BClem

DiKKaT KöPeK VaR..!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    forcarbon
    forcarbon's avatar
    Erkek
    hepinize teşekkür ederim ama NoktaliVirgul'ün dediğinden gittim birşeyler buldum araştırdım dahada kapsamlı oldu şimdi onları deniycem şoyle bir kaynak buldum bunları deniycem : Internet Bağlantı Paylaşımı nasıl kullanılır Internet Bağlantı Paylaşımı'nı kullanarak Internet bağlantınızı paylaştırabilmeniz için, ana bilgisayarda iç ağa bağlanacak biçimde yapılandırılmış bir ağ bağdaştırıcısı ve Internet'e bağlanacak biçimde yapılandırılmış bir ağ bağdaştırıcısı veya modem bulunmalıdır. Ana bilgisayarda Ana bilgisayarda, Internet bağlantısını paylaştırmak için şu adımları izleyin: 1. Ana bilgisayarda Administrator veya Owner olarak oturum açın. 2. Başlat'ı ve sonra da Denetim Masası'nı tıklatın. 3. Ağ ve Internet Bağlantıları'nı tıklatın. 4. Ağ Bağlantıları'nı tıklatın. 5. Internet'e bağlanmak için kullandığınız bağlantıyı sağ tıklatın. Örneğin, Internet'e bir modem kullanarak bağlanıyorsanız, Çevirmeli Ağ altından istediğiniz bağlantıyı sağ tıklatın. 6. Özellikler'i tıklatın. 7. Gelişmiş sekmesini tıklatın. 8. Internet Bağlantı Paylaşımı altında, Diğer ağ kullanıcılarının bu bilgisayarın Internet bağlantısı üzerinden bağlanmasına izin ver onay kutusunu işaretleyin. 9. Bir Çevirmeli ağ Internet bağlantısını paylaştırıyorsanız, bilgisayarınızın Internet'e otomatik olarak bağlanmasına izin vermek için Ağımdaki bir bilgisayar Internet'e erişmeye çalıştığında bir çevirmeli ağ bağlantısı oluştur onay kutusunu işaretleyin. 10. Tamam'ı tıklatın. Aşağıdaki iletiyi alırsınız: Internet Bağlantı Paylaşımı etkinleştirildiğinde, LAN bağdaştırıcınız 192.168.0.1 numaralı IP adresini kullanacak biçimde ayarlanır. Bilgisayarınız, Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=342042 ağınızdaki diğer bilgisayarlara bağlanamayabilir. Diğer bilgisayarlar statik IP adresleri kullanıyorsa, bu bilgisayarları, IP adreslerini otomatik olarak edinecek biçimde yapılandırmak iyi bir uygulamadır. Internet Bağlantı Paylaşımı'nı etkinleştirmek istiyor musunuz? 11. Evet'i tıklatın. Internet bağlantısı, yerel alan ağındaki (LAN) diğer bilgisayarlara paylaştırılır. LAN'a bağlı olan ağ bağdaştırıcısı, 192.168.0.1 statik IP adresi ve 255.255.255.0 alt ağ maskesiyle yapılandırılır. Ana bilgisayarın Internet Bağlantı Paylaşımı için yapılandırılmasıyla ilgili bir video izlemek için, aşağıdaki Windows Media Player görüntüleyicisinde Yürüt düğmesini ( Bu resmi kapatBu resmi aç Yürüt düğmesini ) tıklatın: http://support.microsoft.com/service...ow/3061261.asx Not Bu videoyu görüntüleyebilmeniz için, bilgisayarınızda Microsoft Windows Media Player 7.0 veya sonrasını kullanmalısınız. Windows Media Player 7.1'i edinme hakkında ek bilgi için, Microsoft Knowledge Base'deki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın: 299321 (http://support.microsoft.com/kb/299321/ ) Windows Media Player 7.1'in açıklaması ve kullanılabilirliği (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.) İstemci bilgisayarında Paylaşılan bağlantıyı kullanarak Internet'e bağlanmak için, LAN bağdaştırıcısının IP yapılandırmasını onaylamalı ve ardından istemci bilgisayarını yapılandırmalısınız. LAN bağdaştırıcısının IP yapılandırmasını onaylamak için, şu adımları izleyin: Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=342042 1. İstemci bilgisayarında Administrator veya Owner olarak oturum açın. 2. Başlat'ı ve sonra da Denetim Masası'nı tıklatın. 3. Ağ ve Internet Bağlantıları'nı tıklatın. 4. Ağ Bağlantıları'nı tıklatın. 5. Yerel Alan Bağlantısı'nı sağ tıklatın ve ardından Özellikler'i tıklatın. 6. Genel sekmesini tıklatın, Bu bağlantı aşağıdaki öğeleri kullanır listesinde Internet Protokolü (TCP/IP) öğesini tıklatın ve sonra da Özellikler'i tıklatın. 7. Internet Protokolü (TCP/IP) Özellikleri iletişim kutusunda, Otomatik olarak bir IP adresi al öğesini (zaten seçili değilse) ve ardından Tamam'ı tıklatın. Not 192.168.0.2 ile 192.168.0.254 aralığında benzersiz bir statik IP adresi de atayabilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki statik IP adresi, alt ağ maskesi ve varsayılan ağ geçidini atayabilirsiniz: IP Adresi 192.168.0.2 Alt ağ maskesi 255.255.255.0 Varsayılan ağ geçidi 192.168.0.1 8. Yerel Alan Bağlantısı Özellikleri iletişim kutusunda, Tamam'ı tıklatın. 9. Denetim Masası'ndan çıkın. LAN bağdaştırıcısının IP yapılandırmasını onaylama ile ilgili bir video izlemek için, aşağıdaki Windows Media Player görüntüleyicisinde Yürüt düğmesini ( Bu resmi kapatBu resmi aç Yürüt düğmesi ) tıklatın: http://support.microsoft.com/service...ow/3061262.asx Not Bu videoyu görüntüleyebilmeniz için, bilgisayarınızda Microsoft Windows Media Player 7.0 veya sonrasını kullanmalısınız. Windows Media Player 7.1'i edinme hakkında ek bilgi için, Microsoft Knowledge Base'deki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın: 299321 (http://support.microsoft.com/kb/299321/ ) Windows Media Player 7.1'in açıklaması ve kullanılabilirliği (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.) İstemci bilgisayarını paylaşılan Internet bağlantısını kullanacak biçimde yapılandırmak için, şu adımları izleyin: 1. Başlat'ı ve sonra da Denetim Masası'nı tıklatın. 2. Ağ ve Internet Bağlantıları'nı tıklatın. 3. Internet Seçenekleri'ni tıklatın. 4. Internet Özellikleri iletişim kutusunda, Bağlantılar sekmesini tıklatın. 5. Kurulum düğmesini tıklatın. Yeni Bağlantı Sihirbazı başlatılır. 6. Yeni Bağlantı Sihirbazı'na Hoş Geldiniz sayfasında, İleri'yi tıklatın. 7. Internet'e bağlan'ı ve sonra da İleri'yi tıklatın. 8. Bağlantımı ben ayarlayayım seçeneğini ve ardından İleri'yi tıklatın. 9. Her zaman açık olan bir geniş bant kullanarak bağlan'ı ve sonra da İleri'yi tıklatın. 10. Yeni Bağlantı Sihirbazı Tamamlanıyor sayfasında, Son'u tıklatın. 11. Denetim Masası'ndan çıkın. Bundan sonra, Microsoft Internet Explorer'ı başlattığınızda, istemci bilgisayarı Internet'e bağlanmak için ana bilgisayarın bağlantısını kullanmaya çalışır. İstemci bilgisayarını paylaşılan Internet bağlantısını kullanacak biçimde yapılandırmak ile ilgili bir video izlemek için, aşağıdaki Windows Media Player görüntüleyicisinde Yürüt düğmesini ( Bu resmi kapatBu resmi aç Yürüt düğmesi ) tıklatın:

Toplam Hit: 1376 Toplam Mesaj: 7