%100 Disk Problemi
-
simdi cogunuzun google baksana la cozum var dedigini duyar gibiyim ancak problem osekil degil
dun idm den 5-6 udemy dosyasini koklemis kursun netini somururken cat die pc kitlendi resvs attim toparlar gibi oldu daha once hic boyle birsey yapmamisti ( pc 7 -8 yillik )
simdiprogram vs acikken disk kullanimi normal ama en ufak gecislerde disk %100 lere vuruyor idm tikladigimda tikliycagimi anlayip %100 cekior pc disk durum cok acayip
acaba disk mi gitti yoksa virus mu yedik yada yazilimsal bisiler mi oldu netdeki standart cmd sunu yaz 3 takla at methodlarini denedim yemiyor pc cok azbile zorlansa cekior %100
edit : idm yeni bisi indirirken sknti cikarmadi suan ancakyarim kalan dosyalari check edip devam ederken %100 kitliyor sanirim hdd gitti gibi
-
Aklıma
DİYARBAKIR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
geldi :)edit: hdd test programlarını denedin mi
yunusdogan tarafından 05/Tem/15 10:52 tarihinde düzenlenmiştir -
yunusdogan bunu yazdı
Aklıma
DİYARBAKIR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
geldi :)edit: hdd test programlarını denedin mi
oyle bisi nie geldi hocam aklina ne alaka :D:D ne boktan konu demeye mi getiriosun :D
-
şimdi sen konu başlığında ''diski'' yazınca adamın aklına diskinin açılımı olarak ''DİYARBAKIR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ '' gelmiş :D
hocam şimdi bu tür sorunlarda uğraşıp vakit kaybettikten sonra son çare formak atmak gerekiyor.
hangi sistem dosyası hangisi ile çakışıyor yada disk sağlammı değilmi diye format atınca belli ediyor kendini.
yedeğini alıp format atmadan boşuna çabalama bence.
ölüyü çok yıkarsan ya osurur yada sıçar. direk gömeceksin.
-
zalimadam bunu yazdı
şimdi sen konu başlığında ''diski'' yazınca adamın aklına diskinin açılımı olarak ''DİYARBAKIR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ '' gelmiş :D
hocam şimdi bu tür sorunlarda uğraşıp vakit kaybettikten sonra son çare formak atmak gerekiyor.
hangi sistem dosyası hangisi ile çakışıyor yada disk sağlammı değilmi diye format atınca belli ediyor kendini.
yedeğini alıp format atmadan boşuna çabalama bence.
ölüyü çok yıkarsan ya osurur yada sıçar. direk gömeceksin.
Hocam haklısında ama insan her zaman format atacak durumda olmayabiliyor. Ayrıca format attıktan sonra aynı sorunun devam edip etmeyeceğide belli değil. Vakti zamanında benzer bir sorun utorrent kullandıktan sonra başıma gelmişti. Chkdsk vs halt etmiş onlarda takılıp kalıyordu. Sonra hirens boot cd içindeki disk toolarından birini kullanıp badsector ıvır zıvır taraması yapmıştım diskte badsector varmış o bölgeyi kilitledikten sonra çözülmüştü. Dediğin gibi birde eski pc olduğu için olma ihtimali yüksek bir durum dene derim. Birde bi tane disk test programı vardı adını unuttum onunlada tarama yapıp diskin son durumunı görebilirsin hocam.
-
bir test yapsın bakalım. ama sonuç alacağını sanmıyorum. işlemcinin tavan yapması genelde ya işlemcinin arızzalanmasından yada sistemin bozulmasından olur.
hdd ışığı çok yanıyormu ona da bak.
-
@zalimadam ahha hocam hic ole dusunmemistim :D eve gecince bir denicem dediklerinizu bakalim hdd gote geldi gibime gelior benimde
islemci kasmior disk %100 yapior direk pc kullanilmaz sekilde kasior ram islemci vs degerleri sabit duruor disk badsector falan gibi ole ise nasil o bolumleri kitleye biliruz o kisimlari kullanmamasini nasil saglariz
Edit : konu basligina diski yazmisim disk yerine adam hakli :D
Absolut tarafından 05/Tem/15 15:27 tarihinde düzenlenmiştir
taklaya gelen disk cilgin idm kullaniciyi costuruyor %100 disk ile delirmeceler