11 Eylül Bursa"Nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu
-
- Bursa, her yıl 11 Eylül günü 2 yıl 2 ay 2 gün süren Yunan işgalinden kurtuluşunu kutlar.
- Bursa, 1. Dünya Savaşı sonrasında 8 Eylül 1920'de Yunanlılar tarafından işgal edilmişti. 11 Eylül 1922'ye kadar esaret altında kaldı.
- Bursa'nın işgali üzerine TBMM'de Başkalık Kürsüsü'ne siyah bir şal örtülmüş ve işgalden kurtulana kadar kaldırılmamıştır.
Anlatacak o kadar çok şey var ki Bursa için nerden başlamalı bilemiyorum. Uzun yazılar okunmadığı için uzatmak da istemiyorum.
Eşssiz bir şehir Bursa, sadece gelip havasını koklayın o bile yeter. Bilinmeyen esrarengiz havası içinize huzur doldurur.
Osmanlı Devleti, gerçek bir devlet olduğunda ilk başkentini Bursa olarak belirlemiştir. Her köşesi tarihtir Bursa'nın.
Yeşildir Bursa, tamam eski anlatılanlardaki gibi pek de yeşilliği kalmadı ama diğer şehirlere göre hâlâ Yeşil Bursa'dır.
Uzatmayayım :)
narkozMRT arkadaşıma teşekkürler.
-
-
yasasın 11 eylül ^^ okul felan tatil oluyomu bursada bu günlerde ? istanbul un kurtulusunda burda oluyorda :)
-
evet okul tatil oluyo, işte kurtuluş günlerinin anlamını kavramış örnek bir arkadaşımız; kerim.
-
Bursalılar nerdesiniz?
-
burdayım dai xD
-
unutmusum kutlamayı , heykelde mi oldu gosterıler, izlerdim
-
olm Bursalıyız diye utanmayın =D
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
olm Bursalıyız diye utanmayın =D
-----------------------------:)
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
olm Bursalıyız diye utanmayın =D
-----------------------------
:) ne utancaz aq.
Toplam Hit: 1572 Toplam Mesaj: 9
