13 Şubat Ehliyet Sınavı
-
sorular pazartesi yayımlanıcakmış giren arkadaslar aklına gelenler yazarsa sevinirim.Motordaki bazı soru ve cevaplar:
1.debriyaj bilyasının sık sık bozulmasının nedeni nedir?cevap:motur çalışır durumdayken debriyaja yarım basmak
2.sorusunu tam hatırlamıyorum ama hava filtresi vardı:)
3.yay salınım süresini azaltan parça nedir?cevap:amortisör
4.dizel motorları soğuk havada çabuk ısınmasını sağlayan parça nedir?cevap:kızdırmA BUJİSİ
5.motor çalışmaz haldeyken akümülatör ne işe yarar?cevap:radyo ışık sisteminin çalışmasını sağlar
6.motorun soğutma sistemleri nelerdir?cevap:su va hava soğutmalı
7.motora ilk hareketi veren sitem nedir?cevap:marş sistemi
8.yine soruyu tam hatırlamıyorum ama sanırım fren sistemi ne sıklıkla kontrol edilir die bi soru vardı cevabı:günlük olmalıydı
9.rodaj zamanı yapılması uygun olmayan hareket nedir?cevap:ani ve sert kalkış yapılması
10.araçta camların resitanlı olmasının sebebi nedir?cevap:donma ve buğulanmayı önlemek
11.araç park edildikten sonra ne yapılır?cevap:el freni çekilir
12.su soğutmalı motorlarda kontrol yapılırken neye bakılır?cevap:su sızıntısı olup olmamasına
13.lastiklerde orta kısmın aşınmasının nedeni nedir?cevap:lastik havasının tavsiye edilen değerden fazla olması
14.soğutma suyuna depoluk eden sistem nedir?cevap:radyatör
15.motordaki parçaların düzenli çalışmasını hangi sistem sağlar?cevap:yağlama sistemi
16.alternatörün ürettiği elektrik akımını sabit tutan eleman hangisidir?cevap:regülatör
17.karterin görevi nedir?cevap:motor yağına depoluk eder.
18.hangisi aracı kısa devreden doğacak tehlikeye karşı korur?cevap:sigorta
19.hangisi ateşleme sistemi elemanıdır?cevap:endüksiyon bobini
20.bujilerin arızalanması sonucu hangisi meydana gelir?cevap:yakıt sarfiyatının artması
21.debritaj nerede bulunur_cevap:motor ile vites kutusu arasında
22.araç geri vitese alındığında hangi renk ışık yanar?cevap:beyaz -
benim çok iyi geçti büyük bi ihtimal geçtim hepsinden.
edit: frendeki hidroliğin kontrolü vardı ben onu haftalık yaptım :|
edit 2 : aylıkmış hidroliğin kontrolü ://
edit 3 : geri kalanlar seninkilerle aynı
-
bana zor gelen ilkyardımdı. Karıştırdığım şeyler olmuştur gibi geliyor 2-3 soruda çift seçenekte kaldım da :)
Hangi sorular kaldı dersen aklımda hiç soru kalmadı hocam. Nedense hiçbir soru kalmıyor sınavdan sonra. Heralde direk çözüpte kurtulayım düşüncesinden kaynaklanıyor.
Edit : Büyük ihtimalle bende geçtim diye bekliyorum ama ilkyardım düşük gelecek diğerlerine göre. Trafik ve motordan 90 üzeri bekliyorum.
-
twilight_flame bunu yazdı:
-----------------------------
bana zor gelen ilkyardımdı. Karıştırdığım şeyler olmuştur gibi geliyor 2-3 soruda çift seçenekte kaldım da :)
Hangi sorular kaldı dersen aklımda hiç soru kalmadı hocam. Nedense hiçbir soru kalmıyor sınavdan sonra. Heralde direk çözüpte kurtulayım düşüncesinden kaynaklanıyor.
Edit : Büyük ihtimalle bende geçtim diye bekliyorum ama ilkyardım düşük gelecek diğerlerine göre. Trafik ve motordan 90 üzeri bekliyorum.
-----------------------------ya aynen ne kasmışlar ilkyardıma bi de unuttum nabız sayısını oturdum sınavda nabız saydım kadın tip tip bakıyo :/