folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 13 Şubat Ehliyet Sınavı

13 Şubat Ehliyet Sınavı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xdabbex
    xdabbex's avatar
    Erkek

sorular pazartesi yayımlanıcakmış giren  arkadaslar aklına gelenler yazarsa sevinirim.Motordaki bazı soru ve cevaplar:

1.debriyaj bilyasının sık sık bozulmasının nedeni nedir?cevap:motur çalışır durumdayken debriyaja yarım basmak
    2.sorusunu tam hatırlamıyorum ama hava filtresi vardı:)
    3.yay salınım süresini azaltan parça nedir?cevap:amortisör
    4.dizel motorları soğuk havada çabuk ısınmasını sağlayan parça nedir?cevap:kızdırmA BUJİSİ
    5.motor çalışmaz haldeyken akümülatör ne işe yarar?cevap:radyo ışık sisteminin çalışmasını sağlar
    6.motorun soğutma sistemleri nelerdir?cevap:su va hava soğutmalı
    7.motora ilk hareketi veren sitem nedir?cevap:marş sistemi
    8.yine soruyu tam hatırlamıyorum ama sanırım fren sistemi ne sıklıkla kontrol edilir die bi soru vardı cevabı:günlük olmalıydı
    9.rodaj zamanı yapılması uygun olmayan hareket nedir?cevap:ani ve sert kalkış yapılması
    10.araçta camların resitanlı olmasının sebebi nedir?cevap:donma ve buğulanmayı önlemek
    11.araç park edildikten sonra ne yapılır?cevap:el freni çekilir
    12.su soğutmalı motorlarda kontrol yapılırken neye bakılır?cevap:su sızıntısı olup olmamasına
    13.lastiklerde orta kısmın aşınmasının nedeni nedir?cevap:lastik havasının tavsiye edilen değerden fazla olması
    14.soğutma suyuna depoluk eden sistem nedir?cevap:radyatör
    15.motordaki parçaların düzenli çalışmasını hangi sistem sağlar?cevap:yağlama sistemi
    16.alternatörün ürettiği elektrik akımını sabit tutan eleman hangisidir?cevap:regülatör
    17.karterin görevi nedir?cevap:motor yağına depoluk eder.
    18.hangisi aracı kısa devreden doğacak tehlikeye karşı korur?cevap:sigorta
    19.hangisi ateşleme sistemi elemanıdır?cevap:endüksiyon bobini
    20.bujilerin arızalanması sonucu hangisi meydana gelir?cevap:yakıt sarfiyatının artması
    21.debritaj nerede bulunur_cevap:motor ile vites kutusu arasında
    22.araç geri vitese alındığında hangi renk ışık yanar?cevap:beyaz

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

benim çok iyi geçti büyük bi ihtimal geçtim hepsinden.

edit: frendeki hidroliğin kontrolü vardı ben onu haftalık yaptım :|

edit 2 : aylıkmış hidroliğin kontrolü ://

edit 3 : geri kalanlar seninkilerle aynı

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek

bana zor gelen ilkyardımdı. Karıştırdığım şeyler olmuştur gibi geliyor 2-3 soruda çift seçenekte kaldım da :)

Hangi sorular kaldı dersen aklımda hiç soru kalmadı hocam. Nedense hiçbir soru kalmıyor sınavdan sonra. Heralde direk çözüpte kurtulayım düşüncesinden kaynaklanıyor.

Edit : Büyük ihtimalle bende geçtim diye bekliyorum ama ilkyardım düşük gelecek diğerlerine göre. Trafik ve motordan 90 üzeri bekliyorum.

Sevgimizin Bittiği yerde Nefretimiz Başlar...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xdabbex
    xdabbex's avatar
    Erkek

twilight_flame bunu yazdı:
    -----------------------------

bana zor gelen ilkyardımdı. Karıştırdığım şeyler olmuştur gibi geliyor 2-3 soruda çift seçenekte kaldım da :)

Hangi sorular kaldı dersen aklımda hiç soru kalmadı hocam. Nedense hiçbir soru kalmıyor sınavdan sonra. Heralde direk çözüpte kurtulayım düşüncesinden kaynaklanıyor.

Edit : Büyük ihtimalle bende geçtim diye bekliyorum ama ilkyardım düşük gelecek diğerlerine göre. Trafik ve motordan 90 üzeri bekliyorum.

-----------------------------

ya aynen ne kasmışlar ilkyardıma bi de unuttum nabız sayısını oturdum sınavda nabız saydım kadın tip tip bakıyo :/

.
Toplam Hit: 932 Toplam Mesaj: 4