1366X768 Yetiyormu?
-
merhaba
hemen hemen her laptopta bu çözünürlük var. daha fazlası için fiyatta biraz çıkmanız lazım artık.bugün şirketteki monitörleri kurcalıyodum baktımki onlardada aynı çözünürlük kullanılmaya başlanmış.
bana dikey olarak 768 piksel çoooook az geliyor. ekrana hiçbişey sığmıyormuş hissi veriyo sizdede böyle olmuyomu?
ki bazı insanlar başlat menüsünü altta kalın haliyle kullanıyo ki 40 piksel alıyo o menü dahada daralıyo herhangi bişeyi sayfayı kaydırmadan okuyamıyosunuz vs.ama en popüler çözünürlük.
memnunmusunuz bu 1366*768 den?
-
Alıştıktan sonra çok problem olmuyor.Benim laptop ta 1920x1080 ilk başlarda herşey çok küçük gözüküyordu sonra alıştım
-
Valla hocam önceki dizüstü bilgisayarımda ekran boyutu 15,6", en yüksek çözünürlük 1280x800 idi. Şimdiki dizüstü bilgisayarımda ekran boyutu 17", en yüksek çözünürlük 1920x1080. Evde halen 1280x800 çözünürlük kullanan 15,6" dizüstü bilgisayarım da var, bu bilgisayardan sonra ona geçtiğimde sanki 800x600 çözünürlükte çalışıyormuşum gibi hissediyorum :) Belki ekran boyutu ile de alakası vardır ama yeni bilgisayarda artık monitörün diğer yerlerindekileri görmek için zaman zaman kafamı çevirirken yakalıyorum kendimi :)
Ben 1366x768 kullanmadım, bildiğim kadarıyla Wide Screen çözünürlüğü olarak geçiyor. Diğer ekranlara göre daha basık ve uzun olmalarından ötürü şimdiye kadar pek tercih etmedim. Ama 1280x800 için konuşursam bence yeterliydi aslında. Ama teknoloji gitgide gelişiyor, insan daha yüksek çözünürlükleri gördükçe "ben bununla mı uğraşıyormuşum" diyor :)
-
alışılıyor ya sıkıntı değil
çözünürlükten çok artık ips paneller kullanılsa daha güzel olur
-
Popüler pazarlama stratejisi ürününden başka birşey değil bu çözünürlük, 16:9 formatında olsun ama 1280x800 den geniş olsun 15.6" lere otursun diye düşünülüp yapılmış, hd video izleyip oyun oynamak haricinde bir işe yaramaz, bu çözünürlükte iş yapmayı düşünmekse bana korku filmi gibi geliyor.
trampfd tarafından 11/Ara/12 01:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Kesinlikle katılıyorum, ilk çalıştığım yerde dell precision bir laptopta tanıştığım 1920x1200 den sonra hayatım değişti gerçekten. Bir daha 1920x1080 den düşük laptop almıcam dedim kendime. Şuan 1920x1200 bir macbooktan yazıyorum. Herşeye daha üstten, daha geniş detaylı bakmanı sağlıyor bana göre.
SpArK tarafından 11/Ara/12 02:54 tarihinde düzenlenmiştir -
Cylon raiderden bakar gibi bi süre sonra eski pc görünce bu ne lan kare ekran mı olur diyorum =D