folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder 19 Mart Super Ay Olayi (Supermoon)

19 Mart Super Ay Olayi (Supermoon)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLsanCaK
    aLsanCaK's avatar
    Erkek

19 martta Ay dunyamiza en yakin gecisini yapacakmis, bazi internet sitelerinde bu gecisin dunyamizda felaketlere yol acacagina dair soylentiler dolasirken nasa dan yapilan aciklamaya gore bu gecis zararsiz olacakmis siz bu konuda neler dusunuyorsunuz.

saglam bi teleskop olaydida guzel guzel bakabileydik keske.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    obie
    obie's avatar
    Erkek

tam ben açacaktım konuyu.tam olarak hangi saatler arası olacak acaba.ona göre gözlemleyelim.

Anlayana sivrisinek saz,anlamayana sazı soksan az...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

yav arkadaş her sene mi yaklaşır bu ay böyle ?

hep aynı muhabbetler dönüyor bu ayla ilgili her sene..

bilmiyorum bu seferki ne kadar doğrudur ama..

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek
    Ayın sürekli olarak dünya üzerinde bir çekim etkisi bulunur . Bundan dolayı denizlerde gel-git (medcezir) denilen olay meydana gelir. Ay dünyaya yaklaştığı zaman çekim etkisi alanı büyüyecek ve bir o kadarda güçlü olacaktır.Ayın dünyaya daha yakın geçişi yerin altındaki bir takım materyallerin yerinden oynamasına kayacağı yoksada kaymasına neden olabilir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

JackDaniels bunu yazdı:
    -----------------------------
    Ayın sürekli olarak dünya üzerinde bir çekim etkisi bulunur . Bundan dolayı denizlerde gel-git (medcezir) denilen olay meydana gelir. Ay dünyaya yaklaştığı zaman çekim etkisi alanı büyüyecek ve bir o kadarda güçlü olacaktır.Ayın dünyaya daha yakın geçişi yerin altındaki bir takım materyallerin yerinden oynamasına kayacağı yoksada kaymasına neden olabilir.

bu dediğin çok zor bi olay ay zaten suya etki edebilen bişey yerkabuğundaki (kabuk diyorum denizler felan değil derinliklerdeki sular) suları hareket ettirebilirse ki çok zor bi olay buda ama olmıycak diye bişey yok :| değişimler gerçekleşebilir

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

2012 de ölcez zaten

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

benim bildiğim her 19 yılda olan bir olay yanlış hatırlamıyorsam

öyle abartılacak bir durum yok fotoğraf makinelerini hazırlayın yiter :D

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

DaSpOnGe bunu yazdı:

JackDaniels bunu yazdı:

bu dediğin çok zor bi olay ay zaten suya etki edebilen bişey yerkabuğundaki (kabuk diyorum denizler felan değil derinliklerdeki sular) suları hareket ettirebilirse ki çok zor bi olay buda ama olmıycak diye bişey yok :| değişimler gerçekleşebilir

Tabiki olur veya olmaz onu bilemeyiz fakat ben denizci olduğumdan sürekli bu konuları işlediğimiz için oradan biliyorum . Sen ya hiç gel-git görmedin yada etkisini bilmiyorsun .

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    degree
    degree's avatar
    Erkek

manhyak bunu yazdı:

2012 de ölcez zaten

TEMİZ

...Düşmanın yoksa iyilik yap... Söz Ola Kese Savaşı Söz Ola Kestire Başı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Heima
    Heima's avatar
    Erkek

şu 2012 gelsinde ya ölek yada gezegence göt olak a.k..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

JackDaniels bunu yazdı:

DaSpOnGe bunu yazdı:

JackDaniels bunu yazdı:

Tabiki olur veya olmaz onu bilemeyiz fakat ben denizci olduğumdan sürekli bu konuları işlediğimiz için oradan biliyorum . Sen ya hiç gel-git görmedin yada etkisini bilmiyorsun .

jeoloji öğrencisiyim geçen haftaki labımızda bunu konuştuk hatta bi arkadaş sınıfta hocaya sordu aynen bu olayı oda ben böyle bir ihtimal vermiyodum dedi ama 1 yıl kadar öncemi ne makale yayınlamışlar gelgitle yerkürede ki su hareketlerinin etkisi deprem veya başka doğal olaylara etki edebilir mi diye :)

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
Toplam Hit: 1783 Toplam Mesaj: 11