1And1 Name Server Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

http://www.tahribat.com/Forum-0-99-$-Domain-197440/2/#2439289

burada sormuştum ama tekrar konu açmak istedim belki ihtiyacı olan olur

şimdi arkadşaalr ben buradan çöp bir domain aldım amacım gereksiz bir iş için kullanmak ancak kendime özel ns tanımlama imkanı yok ya kendi ns lerini kullanacaksın ayda  hazır ns ler varsa onları gireceksin şidmi benim vds serverim var 2003 server kurulu merak ettigim server üzerinde ns tanımlamaları yapıp 1and1 panelindeki ns alanına girebilirmiyim ? mümkünmüdür ??  bunu nasıl yapabilirim bilgisi olan varmı ?

lütfen birileri çıkıp almayın kötüdür filan demesin amaç gereksiz işler için ucuza domain kapatmak ilerleyen yıllarda belkdie 1-2 ay sonra işe yaramayacak bu domain .

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Eğer 1and1 in nslerini kullanmak istemiyorsan

domain nameserver alanına, ns1.aliatabak.com ip adresi olarakda sunucunun ip adresini gireceksin

sonrada ns2.aliatabak.com girip ip adresi olarak varsa sunucununun ikinci ip aderesini gireceksin.

Sonrada 2003 serverın dns serverında aliatabak.com u root olartak oluşturup ns1.aliatabak.com ve ns2.aliatabak.com u name server olarak oluşturacaksın.

O zaman kendi nameserverlarını kullanabilirsin.

Eğer aldığın domainin nameserver girme alanında, sadece ns1.godaddy.com gibi adres girdirip, ip girdirmiyor ise o zaman yapamazsın.

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı

Eğer 1and1 in nslerini kullanmak istemiyorsan

domain nameserver alanına, ns1.aliatabak.com ip adresi olarakda sunucunun ip adresini gireceksin

sonrada ns2.aliatabak.com girip ip adresi olarak varsa sunucununun ikinci ip aderesini gireceksin.

Sonrada 2003 serverın dns serverında aliatabak.com u root olartak oluşturup ns1.aliatabak.com ve ns2.aliatabak.com u name server olarak oluşturacaksın.

O zaman kendi nameserverlarını kullanabilirsin.

Eğer aldığın domainin nameserver girme alanında, sadece ns1.godaddy.com gibi adres girdirip, ip girdirmiyor ise o zaman yapamazsın.

öncelikle teşekkürler sadece  iki secenek var 

1 1and1 ns 

2 kendi ns (sdece adres ip girilmiyor)

bende şöyle çözdüm sorunumu kebirhosttan resellerim var önce oranın ns lerini girdim sonra cpanele girip 

Gelişmiş DNS Zone Düzenleyicisi

üzerindeki ip adreslerini vds serverin ip adresi yaptım tab, vds üzrindede gerekli ayarları yapmıştım bu şekilde çalıştırabildim .

xxx.com.14400INA93.158.211.xxxEdit   Delete

localhost.xxx.com.14400INA127.0.0.1Edit   Delete

mail.xxx.com.14400INCNAMExxx.comEdit   Delete

www.xxx.com.14400INCNAMExxx.comEdit   Delete

ftp.xxx.com.14400INA93.158.211.xxxEdit   Delete

cpanel.xxx.com.14400INA85.25.119.xxEdit   Delete

webdisk.xxx.com.14400INA85.25.119.xxEdit   Delete

whm.xxx.com.14400INA85.25.119.xxEdit   Delete

webmail.xxx.com.14400INA93.158.211.127Edit   Delete

autoconfig.xxx.com.14400INA85.25.119.xxEdit   Delete

autodiscover.xxx.com.14400INA85.25.119.xx

orjinali 85.25.119.xx olarak duruyordu ben edit yapıp  93.158.211.xxx ip adresini girdim

vds'de dns yöneticisindede gerekli ayarları yaptıktan sonra çalıştı.

Toplam Hit: 818 Toplam Mesaj: 3