folder Tahribat.com Forumları
linefolder Visual Basic - Basic - PicBasic ve Türevleri
linefolder 1.Form'dan 2.Form'a Geçerken 1.Form'u Gizlemek (VB)



1.Form'dan 2.Form'a Geçerken 1.Form'u Gizlemek (VB)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S-E-R-H-A-T
    S-E-R-H-A-T's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Erkek

    hocalar VB'de bi webbrowser yapıyorum . daha dogrusu bir siteyi masaüstü  programmış gibi göstermek için web browser metodu kullanıyorum. web browseri yaptım, ve birkaç buton ekledim. Butonlara siteden link verdim ama butonlara tıklayınca hop Internet Explorer de açılıyor o butona verdiğim url..

     

    ben bunun o web browserde aynı sayfa içerisinde açılmasını istiyorum...

    nasıl yapabilirim?


    şeyini şeyettiğimin şeyi
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    başlıkla konu içeriği uyumsuz olmuş sanki..

    anladığm kadarıyla browserda site göstermek için

    vb 6.0 da webbrowser.Navigate "site_adresi"  ( http://www.webmastersitesi.com/visual-basic/673965-visual-basic-6-ile-webbrowser-yapimi.htm )

    vb.net de ise webbrowser.Navigate("site_adresi") (http://www.gorselprogramlama.com/web-tarayici-yapma-vbnet/ )

    şeklinde..

     


    Aydınlık sabahı düşün ve durgun karanlık geceyi. Rabb'in seni ne unuttu ne de darıldı. Öteki dünya senin için (hayatının) bu ilk bölümünden mutlaka daha iyi olacak! Ve zamanı geldiğinde Rabb'in sana (kalbinden geçeni) bağışlayacak ve seni hoşnut kılacak. O seni yetim olarak bulup bir sığınak vermedi mi? Ve yolunu kaybetmiş görüp seni doğru yola ulaştırmadı mı? İhtiyaç içinde bulup seni tatmin etmedi mi? Öyleyse yetime haksızlık yapma, yardım isteyeni asla geri çevirme, ve (her zaman) Rabb'ini(n) nimetlerini an.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S-E-R-H-A-T
    S-E-R-H-A-T's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    başlıkla konu içeriği uyumsuz olmuş sanki..

    anladığm kadarıyla browserda site göstermek için

    vb 6.0 da webbrowser.Navigate "site_adresi"  ( http://www.webmastersitesi.com/visual-basic/673965-visual-basic-6-ile-webbrowser-yapimi.htm )

    vb.net de ise webbrowser.Navigate("site_adresi") (http://www.gorselprogramlama.com/web-tarayici-yapma-vbnet/ )

    şeklinde..

     

    hocam amacım siteyi masaustu programmış gibi göstermek ve kullanmak.. ben de web browser yapıp siteyi içine gömen bir form oluşturdum..

    o forma tıkladıgımda tık site açılıyor direkt. yani istediğim şeyi elde ettim..

    ama ben extradan birkaç buton koynum, örnegin "hakkımızda", "iletişim" gibi.. ve o butonlara siteden linklr verdim..

    buraya kaddar sıkıntı yok..

    ama ben o butonlara tıklaıgımda IE den yeni bir pencere açılıyor ve butona verdiğim linke gidiyor..

    ben butona tıklayınca butona verdigim  linki yine o hazırladgım webbrowser içinde yeni bir sayfa çağırmadan açmasını istiyorum..


    VB bilmiyorum ama az google yaptım , orda özetle "2 form aç, birinden digerine giderken ilkini gizle.." gibi bir mantıktan bahsedilmiş..


    şeyini şeyettiğimin şeyi
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2012
    Erkek

    hta ile yapabilirsin istediğini.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    5 senedir yazmadım VB fakat yinede şu çalışır gibi:

    "Form1.Hide

    Load Form2

    Show Form2 ya da Form2.Show

    "

    dene olması lazım

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mr_Dark
    Mr_Dark's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2007
    Erkek

    Form1.hide

    Form2.show

    yada visible dan yararlanabilirsin

    Mr_Dark tarafından 20/May/13 11:29 tarihinde düzenlenmiştir

    !!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2007
    Erkek
    S-E-R-H-A-T bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

    başlıkla konu içeriği uyumsuz olmuş sanki..

    anladığm kadarıyla browserda site göstermek için

    vb 6.0 da webbrowser.Navigate "site_adresi"  ( http://www.webmastersitesi.com/visual-basic/673965-visual-basic-6-ile-webbrowser-yapimi.htm )

    vb.net de ise webbrowser.Navigate("site_adresi") (http://www.gorselprogramlama.com/web-tarayici-yapma-vbnet/ )

    şeklinde..

     

    hocam amacım siteyi masaustu programmış gibi göstermek ve kullanmak.. ben de web browser yapıp siteyi içine gömen bir form oluşturdum..

    o forma tıkladıgımda tık site açılıyor direkt. yani istediğim şeyi elde ettim..

    ama ben extradan birkaç buton koynum, örnegin "hakkımızda", "iletişim" gibi.. ve o butonlara siteden linklr verdim..

    buraya kaddar sıkıntı yok..

    ama ben o butonlara tıklaıgımda IE den yeni bir pencere açılıyor ve butona verdiğim linke gidiyor..

    ben butona tıklayınca butona verdigim  linki yine o hazırladgım webbrowser içinde yeni bir sayfa çağırmadan açmasını istiyorum..


    VB bilmiyorum ama az google yaptım , orda özetle "2 form aç, birinden digerine giderken ilkini gizle.." gibi bir mantıktan bahsedilmiş..

    yaptıklarını paylaş en iyisi

     

    iletisim buttonun içerğne webbrowser.Navigate "site_adresi/iletisim" seklinde yap

     

     

     

    DE5TROY3R tarafından 20/May/13 15:02 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    arkadaş şunun gibi bir şey diyor galiba:

    http://www.michaelv.org.nyud.net/   - Online Windows 3.1

    Fatih tarafından 20/May/13 15:00 tarihinde düzenlenmiştir

    dizi izlemekte hayır yok!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2009
    Erkek

    button webbrowser'in icinde mi, yani sitenin icinde mi?

    oyleyse sagdan registerasbrowser mi ne bir sey vardi, ozellikleri kismindan bir seyleri enable/disable yapmaya calis.

    vb kurulu degil tam hatirlamiyorum ama oradan olduguna eminim


    =)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S-E-R-H-A-T
    S-E-R-H-A-T's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Erkek

    yardım için teşekkürler arkadaşlar

     

    derdim tam olarak budur

     

    http://p1305.hizliresim.com/19/n/n8lsr.jpg

    S-E-R-H-A-T tarafından 20/May/13 15:56 tarihinde düzenlenmiştir

    şeyini şeyettiğimin şeyi
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2012
    Homo

    kod olarak değil işlem olarak söyleyeyim, webbrowserın hemen üzerine bir webbrowser daha koy visible ayarla görünmesin yada opacity ayarı varsa neyse koyduğun ikinci webbrowsera hakkımızda sayfasının linkini at, butonun içindede 2. webbrowserın görünürlüğünü aç tamam işte oldu bitti, yöntem olarak bu geldi aklıma 

Toplam Hit: 1936 Toplam Mesaj: 11