2 Adet Uluslararası İktisat Sorusu \ Sabah 09:30 Bütünleme Sınavına ( Ücretli )
-
Şimdi aklıma geldi ben haftaya cuma günü sanıyordum sistemden baktım, yarınmış daha dogrusu bu sabah.
Elimde not vs hiçbirşey yok, yalnızca 20 adet soru var onlara çalısıcam şuanda 2 adet soru var bakamadıgım halledebilecek olan varsa hakkını ödeyecek şekilde yaptırmak istiyorum yalnız çok acil :)Soru 1:

Soru 2:

Şimdiden teşekkürler
Her soru 20 lira iki soru 40 lira olarak aciliyetini belirteyim ödeme eft havale paypal bitcoin mmw cc arkadaş gönderebilir elden dürüm ayran şeklinde yan mallarda geri döndürülerek verilebilir. -
İktisat dersi görmedim ama belki yardımım dokunur diye bakayım dedim ancak kağıdı okumak biraz zor hocam. Resmi biraz daha büyük ve net koysaydınız daha iyi olurdu sanki.
-
Güncelledim hocam teşekkürler
-
https://pbs.twimg.com/media/B9HqZ7QIgAASIDO.jpg
sol üst ilk sorunun a cevabı
aşağısı b nin cevabı gelir ve dış ticaret var, ötekinin ne yazdığını anlamadım. yüzde 90 böyle olması lazım cevapların.
paraya gerek yok, can sıkıntıma iyi geldi :D
Kutengri tarafından 06/Şub/15 02:10 tarihinde düzenlenmiştir -
teşekkürler hocam yarın yazıcam bu dediklerini 1. sorunun 20 lirasını senin adına sokak hayvanlarına bağışlıyorum o halde hocam :)
2. soru kaldı sadece
-
Soru 2:Şekil olarak anlatamam ama sözel olarak şu yorumları yapabilirim. İçeride faiz sabit kalıp, dışarı da azalırsa, sermeye yüksek faizli olan ülkeye kayar(yani faizi sabit olana). Sermaye geldiğinden, yabancı para da gelecek, o zaman içeride ki paranın değeri yükselecek. Paranın değeri yükseldiği için ithalatın artar, ihracatın kısılır. Dış ticaret açığın iyice artmış olur.
Edit: Ve yamulmuyorsam, is-lm analizine bp eğrisini analiz ederek bir grafik çizebilirsin gibime geliyor. Zaten bp eğirisini dışa açık bir ekonomide kullanırız. Sınırlı sermaya hareketiyle birşeyler yapılabilir gibi.
tereke34 tarafından 06/Şub/15 02:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Patron baltalamıyım dedimde olmaz şimdi :)
Ben şimdi sabaha kadar çöziyim bikaçtane sen maaşıma eklersin olurmu :D :D
-
gözükmüyor