2 Adsl Hattı Birleştirme
-
Selamın aleyküm
2 tane adsl hattım var birleştiricem peki
vasyaılan ağ geçidini 1. ya 2 yaparsam nete bağlanırmıyım ( modemden 2 ayarı yapıldıktan sonra )
Şimdi yapacağım
1.M 2.m
ana switch
2. Switch Pcler 3. switch pcler
2 modemden ana switch e kablo cekecem
ana switch ten 2.3 switche kablo cektikten sonra
varsayılan ağ geçidini 2 yapsam nete bağlanırmı lag a çözüm olurmu. ??
-
windows serverdaki network load balancinge ihtiyacın var. ve 3 tane falan ethernet lazım galiba
-
anlattigin gibi baglanmasi gerekiyor. 1 yazdiklarin 1. modemdem cikarlar
2 yaptiklarin 2. modemden cikarlar
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------windows serverdaki network load balancinge ihtiyacın var. ve 3 tane falan ethernet lazım galiba
-----------------------------hocam zaten serverde 2 tane ethernet var 2 modemde bağlı birleşmiş şekilde değil biri iç biri diş hat 2sinide iç hat yapıcam başka bişi yapmam gerekiormu kablolardan başka :) ??
-
Load balance ile 8 adet'e kadar birleştire biliyorsun ama velakin upload hızında bir değişme yok vpn bağlantıların sağlıksız olur skpe msn gibi programlar sağlıklı çalışmıyor bazen ama iyi tarafı hiç bir zaman hızın düşmüyor :)
-
192.168.1.1 yaparsan pcler birinci modemden cıkar,
192.168.1.2 yaparsan pcler ikinci modemden cıkar.
load balancing yapmadan bu şekilde sistemleri bölebilirsin, tüm pcler birbirlerini networkde görürler...
onun haricinde iki 8 mbiti 16 mbit olarak kullanmak için, load balancing yapmak lazım bunu anlattığım konu forumda var.
-
Helledilmiştir
Çözüm :
2 modem
3 Switch
:)
modem modem
switch
switch switch
-
-
Windows Server 2012'de NIC-Teaming kolaylaştırılmış.
http://www.youtube.com/watch?v=e6ormnQ6PWA
Zamanında böyle bir işlemi ClearOS, m0n0wall/pfSense kullanarak yapmıştım. pfSense'yi tavsiye ederim.
eğer ağ adaptörün nic teaming destekliyorsa üreticinin sağlamış olduğu araçlar ile teaming yapabilirsin.
anahtar kelimeler: nic teaming, nic bonding, load balancing, multi wan, dual wan
-
Dediğim gibi halletim şema orda Problem tamlandı yardımlarınız için Teşşekür Ederim Müridler