2. El Elektronik Ürün Göndermek
-
Selamlar,
Bir arkadaşa hediye tablet göndermek istiyorum, ancak gümrüğe takılmaması için ben içerisindeki faturaları v.s. sökeceğim, hani belki biraz ikinci el izlenimi vereceğim. Şimdi göndereceğim arkadaş farklı bir ülkede, aramış gümrüğü kaç kere de kimse açmıyormuş, benim de aklıma takıldı, türkiye için sorayım, mesela yurtdışından birisi ikinci el tablet gönderirse gümrüğe takılır mı bu ürün ? Yani içerisinde her hangi bir fatura yok, gönderen firma değil, ve ilk kez o kişiye yurtdışından bir ürün geliyor..
Böyle bir durum hakkında bilgisi olan var mı?
Göndermemin sebebi, yaklaşık tablet fiyatı arasında 10 kat fark var.
unbalanced tarafından 19/Ağu/15 02:36 tarihinde düzenlenmiştir -
tam emin değilim ama içine "tamir edilimiştir" gibi bir not veya çakma servis raporu gibi bişey ilave edersen takılacağı varsada müsade edebilirler.
-
Sim kart girişi yani 3G özelliği yoksa ve iPad vs gibi Pahalı bir şey değilse geçer.
-
@dos_attach, hocam bu sefer de fatura falan istemesinler :) o zaman daha sıkıntı olabilir.. ben hazırlarım sahte bir tamir şeyi de.. arkadaşdan fatura falan isterlerse sıkıntı olur
@mkyb, hocam türkiyedeki gibi öyle imei kaydı v.s. yok hiç bir ülkede.. ama tablet bunu alacağım