2. El Laptop Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
-
Merhaba müridler.
Bir süredir baktığım bir laptop vardı sonunda alıyorum.Daha önceden hiç laptop almadığım için tavsiyelerinizi bekliyorum.
Alırken nelere dikkat etmeliyim?
Kısaca özellikler:
The latest 3rd generation Intel® Core™ i7 Processor( 3630qm)
• 15.6" Full HD (1920x1080) anti-glare LCD panel in LED backlight(mat ekran)
• High-end NVIDIA® GeForce GTX 680M discrete graphics card (with GDDR5 4GB VRAM) provides great detail images quality
• Super RAID with 2 SSD RAID0 gives you over 1000MB/s storage speed!!(option)(750 gb 7200 rpm hdd+128 gb ssd. super raid ile saniyede 1 gb hız)
• Killer™ E2200 Game Networking for smarter, faster, networking for all online entertainment
• A Keyboard made just for gamers by SteelSeries
• Exclusive TDE technology to speed up the performance easily
• Exclusive Audio boost design for crystal clear audio fidelity
• Sound by Dynaudio for extreme audio performanceKısaca özellikler bunlar.
Alırken ssd için test yapacağım,daha önce hiç ssd kullanmadım ama %40 gibi değerler gösteriyorsa o ssh ölmek üzeredir diye tbt'de yorumlar vardı. Net bilgim yok.
Ekran için ölü piksel ve screen bleeding testi yapmayı düşünüyorum.
Benchmark testi yapıp ısı ve performansı kontrol etmeyi düşünüyorum.
Başka tavsiyeleriniz varsa bekliyorum.
Teşekkürler.
-
Ekran menteşeleri, kapakların sağlamlığı, tuşlarının durumu, touchpad'in saçmalayıp-saçmalamadığı, prize takılıyken çarpıp çarpmadığı, batarya testi, sarj aleti testi, bellek testi (memtest86+), burn in testi, wifinin çekip çekmediği... Gider böyle:)
YeniHarman tarafından 01/Ağu/13 00:53 tarihinde düzenlenmiştir -
2.el alınmaz ya millet çok hor kullanabiliyor ozamanda sen bi şey göremezsin amma anası ağlıyordur makinanın olabilir yanisi
-
bunların hepsinin dahilinde içini açıp kedi kılı varmı diye bak hocam nefret ediyorum :D
-
msi a benziyor :)
-
eray bunu yazdı
Msi hocam.
Müridler tavsiyeler için teşekkürler ancak bahsettiğiniz bazı şeyleri kontrol etmem mümkün değil.
Msi'da kasayı açtığınızda garanti şeridi yırtılıyor garanti kapsamı dışında kalıyor.
Memtest yapacaktım onu yazmayı unutmuşum.
İhiyacı olabilecek kişiler için programları buraya koyayım.
Ssd ömrünü kontrol etmek için bunu kullanacağım.
http://www.tamindir.com/ssdlife-free/
Memtest için windows 7 cd'sindeki kendi yazılımını kullanmayı düşünüyorum.
Çekindiğim durumlardan biri secure booting mevzusuydu,bu modelde yokmuş.
-
pcdoktor636 bunu yazdıeray bunu yazdı
Msi hocam.
Müridler tavsiyeler için teşekkürler ancak bahsettiğiniz bazı şeyleri kontrol etmem mümkün değil.
Msi'da kasayı açtığınızda garanti şeridi yırtılıyor garanti kapsamı dışında kalıyor.
bide sen bu testleri yaparken herifin tipine bak, mesela benim bilgisayar 30+ saatten sonra sapitiyo donmalar restartlar basliyo adaptor asiri isiniyo falan. ama birine satsam herif max 1 saatte bu testleri yapicak alicak gidicek. anca yuz ifadesinden hissedersin diye dusunuyorum
-
ipTelefon bunu yazdıpcdoktor636 bunu yazdıeray bunu yazdı
Msi hocam.
bide sen bu testleri yaparken herifin tipine bak, mesela benim bilgisayar 30+ saatten sonra sapitiyo donmalar restartlar basliyo adaptor asiri isiniyo falan. ama birine satsam herif max 1 saatte bu testleri yapicak alicak gidicek. anca yuz ifadesinden hissedersin diye dusunuyorum
30+ kullanmam zaten hocam.
Isınma ile ilgili sorunu yoksa kalanları testte çıkar diye düşünüyorum.
Benchmark testi yapınca ısınma varsa ortaya çıkar diye düşünüyorum. Daha önce hiç laptop almadığım,kullanmadığımdan emin değilim.