2. El Telefonu Kimden Veya Nereden Alıyorsunuz ?
-
Sahibinden.com'dan iPhone 6 Plus için elamanın tekiyle anlaştım sabah Bakırköy meydanda buluştuk. Baktım adam hemen telefonu verip parayı alıp gitmeye çalışıyor. Telefonun kutusu, faturası vs tam. O an bi kıvılcım çaktı sim kart yuvasını çıkarıp güneşe tuttum baktım içerideki beyaz sıvı temas etiketi kızarmış. Dedim lan bu telefon suya düşmüş hemen benim haberim yok abi moduna geçti. Cin olmadan Şeytan çarpmaya kalkma deyip siktir ettim elamanı.
Şimdi sorum şu. Katakulli yapmaya en müsait sektör olan 2. el telefonu nereden alıyorsunuz ? Yoksa kafa rahat gidip sıfır mı alırım diyorsunuz ?
-
Telefon konusunda ikinci el olayı biraz sıkıntılı bence zaten bugüne kadar tercih de etmedim, sadece tanıyıp bildiğim adamların aracı olduğu birileri olursa o zaman alınabilir.
-
15 yıldır 2. El cihaz almıyorum.
-
konu takip
-
Sahibinden.com'dan son bir yıl içerisinde iki tane telefon aldım.
Öncelikle bulunduğun ilde olmasına ya da hatırı sayılır dostlarının olduğu illerden almaya dikkat et hocam.
İkincisi mutlaka garantisi devam ediyor olsun... (En az 6 ay )
Telefonları iyi inceleyip, pazarlığınızı telefondan yapın. Buluştuğunuzda ekstra pazarlık yapmayın.
Telefonda gerekli olan tüm soruları sorun. En önemlisi cihazı neden sattığını vs. Sorduğunuz sorulara net cevaplar almadan, içinize sinmeden buluşmayın.. Ben genelde konuşma tarzlarından, ses tonundan tahmin edebiliyorum.. Bir de hocam garantisi belgesini, kutusunu vs. saklayanlardan alışveriş yapmanızı öneririm. Onlar telefon kullanımında daha hassas oldukları için telefonları pek yıpranmamış oluyor. :)
-
Hocam sim girişini ışığa tutup bakmak nerden aklına geldi helal olsun valla
-
TheAvenqer bunu yazdı
Hocam sim girişini ışığa tutup bakmak nerden aklına geldi helal olsun valla
Aynen ;]
-
Yakın arkadaşlarım yada arada aracı olmadan 2. el almıyorum. 3 defa araba 2 defa notebook 2-3 defada telefon ve fotoğraf makinesi lensi felan aldım. Çok sükür hiçbirinde sorun yaşamadım yada defosunu/kusurunu bilerek aldıgımdan fazlası cıkmadı.
Herşeyi sıfır almaya kalkarsakda cebimizde para kalmıyor :|
-
Kutu, fatura önemli değil ki. Bende saklıyorum garanti bitene kadar. İnsanın içi pis olduktan sonra neye yarar ?
Telefonun içine bakma meselesine gelecek olursak iPhone ve Samsung'ta sıvı temas etiketi sim kart yuvasının içinde. LG G3'te ise bataryanın yuvasına bakın orada beyaz bi etiket göreceksiniz :

LG G4'te ise :

Bu etiketler normalde beyaz. Ancak bir damla su değse bile hemen kızarıyor.