folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder 2. El Telefonu Kimden Veya Nereden Alıyorsunuz ?

2. El Telefonu Kimden Veya Nereden Alıyorsunuz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Sahibinden.com'dan iPhone 6 Plus için elamanın tekiyle anlaştım sabah Bakırköy meydanda buluştuk. Baktım adam hemen telefonu verip parayı alıp gitmeye çalışıyor. Telefonun kutusu, faturası vs tam. O an bi kıvılcım çaktı sim kart yuvasını çıkarıp güneşe tuttum baktım içerideki beyaz sıvı temas etiketi kızarmış. Dedim lan bu telefon suya düşmüş hemen benim haberim yok abi moduna geçti. Cin olmadan Şeytan çarpmaya kalkma deyip siktir ettim elamanı.

Şimdi sorum şu. Katakulli yapmaya en müsait sektör olan 2. el telefonu nereden alıyorsunuz ? Yoksa kafa rahat gidip sıfır mı alırım diyorsunuz ?

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PhYtOn
    PhYtOn's avatar
    Erkek

Telefon konusunda ikinci el olayı biraz sıkıntılı bence zaten bugüne kadar tercih de etmedim, sadece tanıyıp bildiğim adamların aracı olduğu birileri olursa o zaman alınabilir.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

15 yıldır 2. El cihaz almıyorum. 

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zasox
    zasox's avatar
    Erkek

konu takip

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZeNRoM
    ZeNRoM's avatar
    Erkek

Sahibinden.com'dan son bir yıl içerisinde iki tane telefon aldım. 

Öncelikle bulunduğun ilde olmasına ya da hatırı sayılır dostlarının olduğu illerden almaya dikkat et hocam.

İkincisi mutlaka garantisi devam ediyor olsun... (En az 6 ay )

Telefonları iyi inceleyip, pazarlığınızı telefondan yapın. Buluştuğunuzda ekstra pazarlık yapmayın. 

Telefonda gerekli olan tüm soruları sorun. En önemlisi cihazı neden sattığını vs. Sorduğunuz sorulara net cevaplar almadan, içinize sinmeden buluşmayın.. Ben genelde konuşma tarzlarından, ses tonundan tahmin edebiliyorum.. Bir de hocam garantisi belgesini, kutusunu vs. saklayanlardan alışveriş yapmanızı öneririm. Onlar telefon kullanımında daha hassas oldukları için telefonları pek yıpranmamış oluyor. :) 

Hiçbir şey, apaçık ortada olan kadar aldatıcı değildir !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek

Hocam sim girişini ışığa tutup bakmak nerden aklına geldi helal olsun valla

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Erkek
    TheAvenqer bunu yazdı

Hocam sim girişini ışığa tutup bakmak nerden aklına geldi helal olsun valla

Aynen ;]

Hayat savaştır, ölümden korkan YAŞAMASIN. https://www.tahribat.com/forum/cekilis-2020-bal-satisi-basladi---siparisler-ali-247037
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gortaburun
    gortaburun's avatar
    Erkek

Yakın arkadaşlarım yada arada aracı olmadan 2. el almıyorum. 3 defa araba 2 defa notebook 2-3 defada telefon ve fotoğraf makinesi lensi felan aldım. Çok sükür hiçbirinde sorun yaşamadım yada defosunu/kusurunu bilerek aldıgımdan fazlası cıkmadı.

Herşeyi sıfır almaya kalkarsakda cebimizde para kalmıyor :|

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Kutu, fatura önemli değil ki. Bende saklıyorum garanti bitene kadar. İnsanın içi pis olduktan sonra neye yarar ?

Telefonun içine bakma meselesine gelecek olursak iPhone ve Samsung'ta sıvı temas etiketi sim kart yuvasının içinde. LG G3'te ise bataryanın yuvasına bakın orada beyaz bi etiket göreceksiniz :

LG G4'te ise :

Bu etiketler normalde beyaz. Ancak bir damla su değse bile hemen kızarıyor.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
Toplam Hit: 1315 Toplam Mesaj: 9
2. el telefon