2 Gün Uzaklaştırma Ve Sicilin Tekrar Temizlenmesi
-
Arkadaşlar geçen sene Mayıs ayında 12.sınıf okurken bir disiplin olayı yüzünden 2 gün uzaklaştırma almıştım.Sınava girdiğimde AOBP puanım 76,8 geldi bu benim için normalde gelmesi gereken rakamdı.Yada ben böyle düşünüyordum.Neyse;
Ben bu sene tekrardan sınav için hazırlanıyorum ancak bugün aldığım bir mektupta bundan 9 gün önce yapılan toplantıda geçen sene aldığım 2 gün uzaklaştırma cezasının silindiğini ve davranış puanımdan düşülen 20 puanın geri eklendiği yazıyor.Şimdi sorum şu arkadaşlar;
Bu sene gireceğim sınavda okuldan daha fazla puan alıcak mıyım yada bu herhangi birşeyi değiştirir mi ?
-
puanın kaçsa onu alırsın inme çıkma olmaz
-
Davranış ile aobp'nin ne alakası var hocam...
AOBP okuldaki sıralaman ve okulun genel sıralaması ile alakalı bi puan sonuçta :)
Edit: bkz: http://www.osym.gov.tr/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFA91171E62F0FF1538AC99EA53C5F46AC
-
Hocalar bu konuda esnekler.
Alınan disiplin cezalarını siciline işlemiyorlar.
Muhtemelen geçen senede işlememişlerdir.
Senin için değişen bir şey olmaz sanırım.
-
Siciline işlenen ceza aobp puanını etkilemez o davranış puanı ileride gireceğin yurt, devlet dairesinde iş gibi yerlerde sorun çıkmasına neden olur.
-
teşekkür ederim dostlar.Daha netleşti şimdi kafamdakiler..
-
hocam aman dikkat o sicil hayat demek bi yerde.hertürlü şekilde yakalandım,basıldım,atıldım ama sicilimini temiz olması için kıçımı yırttım resmen,dikkat et bu konuda bundan sonraki hayatında şimdilik atlatmışa benziosun :)
-
Bende 3 gün almıştım zamanında..Sonra attılar zaten.
-
valla ben meslek lisesinde aynı yıl içinde 1 kere 5 gün 1 kere 3 gün 1 kere de 1 gün uzaklaştırıldım ne nott düştü ne devamsızlık arttı azaldıı ne bi halt oldu.Devamsızlık 37 oldu gelme boşuna dediler gittim ben gene hiç sorun olmadı geçtim :D