2 İşletim Sistemi Ayalamak
-
2 saten sata hard diskim var
1 diskte : c d e f g
2 diskte : i j k
1 diskte c sürücüsünde xp var
d sürücüsünde enterprise var 2003
2 diskte j parteyşınında ise win 7 var.
açılırken enterprise 2003 lemi xp ile mi açmak istiyorusn diye soruyor ama 2 diskteki win 7 de açtırtmakta istiyorum ama ayarlayamadım boot ini dosyasını.
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Windows Server 2003, Enterprise" /noexecute=optout /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Windows Eti 7" /noexecute=optin /fastdetect -
Hocam kodları metin belgesine kopyala ismini boot.ini olarak farklı kaydet direk C:\ ye at bu kadar.
-
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Windows Eti 7" /noexecute=optin /fastdetect
partition 2, disk 1 olucak galiba. denemelisin. emin değilim. -
Ben de konu açmıştım farklı disklerden multiboot yapılıyor mu diye de aldığım cevaplara ve üzerinde biraz düşününce mantıklı gelmemesine dayanaraktan olmayacağı kanaatine vardım. Açılışta Bios'a girmen gereken tuşun gösterildiği yerde Boot Menu tarzı bir şey varsa oradan, yok ise direk bios'un içindeki Hard-Disk Boot Priority'den Windows 7'nin olduğu diski öncelikli seçersen açılır Win7. Ama eğer var ise çözümü ben de takipteyim multiboot fena olmaz.
-
up
-
alakası yok ama Microsoft Virtual PC kullan