folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder 2 Sene Önce Keşfettiğim Aycell Açığı

2 Sene Önce Keşfettiğim Aycell Açığı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaanskaans
    kaans
    kaans's avatar
    Erkek

Herkese merhabalar, iyi çalışmalar.

2 sene önce sizler gibi bedava sms atabilmenin yollarını ve sms bomb yapmak için servisler arıyarak geçiriyordum günlerimi aycell'in abonelerine 10 sms atma özelliğini keşfettim abonesi olan arkadaşlardan şifreleri topladım ve günde 80 tane sms atma hakkım olmuştu hepsinide hemen hemen bitiriyordum ortaklaşada kullandıgımız oluyordu. aycellin linki o kadar ilginçti ki tam olarak hatırlayamıyorum o kadar çok girdim ki bir gün login olmadan direkt adres bara adresi yapıştırdım session denetimi olmadan mesaj ve telefon no yazabileceğim sayfa karşıma çıktı aslında jsp ile kodlanan sistemde daha sonra çok açık buldum fakat değerlendiremedim logn olmadan aycellden msj da atamadım kutuları doldurp numarayı yazsamda gönderilecek no'ya ihtiyacı vardı sistemin bu yüzden cookieslerden bunu yapabilirdim yetersiz bilgiden dolayı ve paylaşmamak gibi bir aptallık edip hiç kimseye açamadım bu konuyu, yaklaşık 1 sene böyle gitti bu sistem. daha sonra avea olarak birleşince aycellden ümit kesildi fakat dosyalar hala sunucuda duruyordu klasör ismi değiştirilmişti bunu da bulunca tekrar sms atmayı denedim fakat yine başaramadım bu kez düşünün post ettiği jsp dosyası yoktu onuda aramalarım sonucunda ismi değiştirilmiş olarak farklı bir klasörde buldum lafın kısası paylaşmanın zevkini yaşasaydım belki güzel işler çıkarmıştık.

daha sonra mademki baktım sms atamıyorum illegal yoldan,delphide program yazdım toplu sms atmak için 10 tane account yükledim içine 10 mesajdan sonra atmadıgını biliyordum fakat delphide bunu kontrol ettiremiyordum sadece sayfada bir yazı çıkıyordu limit doldu gibisinden bunu parse edip denetledim ve 10 smsden sonra diğer accounta atlattım böylelikle kendime ait sms programım olmuştu. şimdi geriye dönüyorum da bir an, keşke paylaşsaydım.

yine düşünüyorum da paylaşsaydım iki günde sömürülüp sistem failed olmasını da kaldıramazdım bu günlerde böyle programları paylaşan arkadaşlarında sonradan pişman olduğunu ve madur olduklarını gördükçe ikilemde kalıyorum paylaşmak mı kötü paylaşmamak mı

Software Developer
Toplam Hit: 1623 Toplam Mesaj: 1