2 Tane 512 Mi Yoksa 1 Tane 1 GB Mi ?
-
evet bi sizlere bi sorum olucak ben bilgisayar bölümünde okuyorumda bugün okulda hoca bi soru sordu 2 tane 512 mi yoksa 1 tane 1 GB die. Ben 2,512 dedim ama destekleyecek bişey bulamadım yardımcı olursanız sevinirim. hangisinde daha iyi bir performans alırız ? açıklayarak yazarsanız sevinirim.
-
2 tane 512 bı elın nesı var ıkı elın sesı var deysedın döt gıbı kalırdı hocan :P :D
-
Tabiki 2 adet 512.. tek 1 gb ram'i duaL channeL değiL singLe channeL kuLLanabiLirsin. Ama 2 adet 512 ram'i duaL channeL oLarak kuLLanırsın yani birisi yazma diğeri okuma oLur normaLden yakLaşık %20 %30 kadar daha fazLa performans aLabiLiten var..Bayansa Bu cevaba vermiyecek hoca tanımıorm :)
Ayrıca dediğim test ediLdi onayLandı gözLe görüLür bi performans artışı var.Benim söyLedikLerim yeterLi değiLse singLe-duaL channeL oLarak araştırma yap googLe'da..
-
Eğer anakartın dual ddr ram desteği varsa %20 bir performans artışın olabilir yoksa 1gb tek yada 2 adet performans açısından bi değişiklik yapmaz ayrıça en az 2gb ram ile makinanı kullanmanı tavsiye ederim :)
-
Olaya hız olarak bakıyorsan
2 tane 512 daha etkin olacaktır, (Dual Channelling muhabbetinden)
Ama yok yer olarak etkin olanı soruyorsan
1GB FlashDisk te daha fazla depo alanın olacaktır
(2x512 de, 2xDriver, Signing, Device Info vs... var)
-
bide bozulursa biri bozulur :|
-
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------
bide bozulursa biri bozulur :|
-----------------------------En bilimsel açıklama bu olmş :B
-
2*512 ni ram daha hızlıdır.
kaynak : herhangi bir bilgisayar mühendisliği 3. sınıf lojik dizayn ders notları...
-
teşekkür ederim saolun.