2 Yada Daha Fazla Excel Dosyasındaki Hücrelerde Yazan Aynı Sayıları Tespit Etme Yöntemi
-
Hocalar selam,
elimizde bulunan 2 yada daha fazla excel dosyasındaki hücrelerde bulunan aynı değerleri tespit etmeyi nasıl sağlarız bunu sağlayacak bir uygulama program falan bildiğiniz var mı?
Mesela 3 excel dosyasının içinde bulunan 3.11 i tespit etsin ve göstersin
1. ve 3. dosyada şu hücrede aynı değer var desin
beyin fırtınalarına açığım
-
Word ün içinde karşılaştır diye bir buton vardı. Aynı şey excelde de var mı bilmiyorum. Bi baksana karşılaştır diye bir şey var mı?
-
Ayni degerleri kontrol ettirecegin sutunlari tek bir sayfa da topla
O sutunu sectikten sonra Conditional Formatting (kosullu bicimlendirme) Highlights Cell Rules, Duplicate Values u sectiginde ayni olanlari renklendirir.
-
Hocam "düşeyara" ile tespit edilebilir.
"Çokeğersay" ilede benzer işlemler yapılabilir...
Veya tek bir liste halinde getirilirse eğersay ile saydırılıp birden fazla olanı bulabilirsiniz...
-
underzero bunu yazdı
Ayni degerleri kontrol ettirecegin sutunlari tek bir sayfa da topla
O sutunu sectikten sonra Conditional Formatting (kosullu bicimlendirme) Highlights Cell Rules, Duplicate Values u sectiginde ayni olanlari renklendirir.
en temizi ve kolay koşullu biçimlendirme olur amcanın dediği gibi
-
hazır bir toolu olacağını sanmıyorum bunun.
ufak bir script yazıp bütün excelleri ve sheetleri dolaşıp bakmak lazım.
-
yolbulucu bunu yazdı
hazır bir toolu olacağını sanmıyorum bunun.
ufak bir script yazıp bütün excelleri ve sheetleri dolaşıp bakmak lazım.
evet haklısın ben yinede bilmediğim bir içerisinde bulunan yöntemle halledilir diye düşündüm. yada hazır bir programı vardır falan diye :D
-
Hocam arkadaşlar yazmış zaten bende yazayım. Koşullu biçimlendirmeden yinelenen değerleri seçip istediğin rengi ayarla tamamdır.