2 Yıllığın İlk Sınıfından Muhendislik
-
selamlar muridler... bu yıl mf den tercih puanım çıkmadı zaten hepsini sallamıştım.. neyse orta oğretim başarı puanım yüksek ama... diyorum ki iki yıllık tercih yapsam ilk yılını okusam sene sonunda bir daha sınava girip özelde muhendisliğe girsem ilk yılkı derseleri alırlar mı? yani okul 3,5 senede biter mi?
-
bitirip dgs ile gecersen sayilabilir fakat 1 okuyayim sonra 4 yilliga gecer orda ders saydiririm dersen olmaz 2 yilliktan 4 yilliga saydiramazsin
-
Sanıyorum ki olmuyor. 4 yıllık okurken yeniden sınava girip başka bir ünide başka bölüme geçersen derslerde denklik aranıyor diye biliyorum. %60 denklik aranıyordu. Ayrıca diyelim ki 1.8 ortalaman var. Ancak DC ve DD derslerin var. Bunlar şuan okuduğun bölümde geçmiş sayılıyorsun ancak yeni okula geçtiğinde bunlar sayılmıyor. Tavsiyem istediğin mühendisliğin 2 yıllığını bitir. Dgs ile geçiş yap. Yada 1 sene daha bekle. 3,5 sene dediğin 4 yıl olacak yine. Boşuna okumuş olacaksın. Adam gibi 1 yıl daha çalış sınava. İlla özele gidicem param var diyorsan %25 falan burslu kazanırsın. Az kastır ;)
-
teşekkürler beyler.. bakalım ayarlayacağız birşeyler..
-
kendine güvenirsen dgs ye gir. kolay bir sınav oldukça
-
angels_demos bunu yazdı
istanbul uni. 2 yıllık programcılık okudum diyelim. dgs ile 2 yıl daha okuduktan sonra istanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliğinden mi mezun olmuş olacağım?
-
FireFistAce bunu yazdıangels_demos bunu yazdı
istanbul uni. 2 yıllık programcılık okudum diyelim. dgs ile 2 yıl daha okuduktan sonra istanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliğinden mi mezun olmuş olacağım?
üniversiteye göre intibak kalkınca bazı üniversiteler 3. sınıfda ders saydırmak yerine 1 den başlatıyolar bide bende merak ettim üniye girmiş olsan 1. sınıfın sonunda sınava tekrar girdiginde puan düşmüyo mu eskisi gibi