2 Yıllık Bir Bilgisayar Bölümüne Girmek İstiyorum!
-
Arkadaşlar ben şu an Afyon kocatepe'de maliye okuyorum bölümümü bırakıp 2 yıllık bir bilgisayar bölümüne girip oradan da dgs ile mühendisliğine girmek istiyorum. Acaba neler yapmam gerekir nasıl bir yol izlemeliyim anlayan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok iyi olur.
-
lisen ne?
-
Anadolu lisesi çıkışlıyım.
-
Üniversiteden üniversiteye ve kendine göre çok değişiyor bu işler... ama sen kendine bir hedef koymuşsan ve bu hedefi eğitminden sonra Bilişim sertifikasyonları ile desteklersen , Bilgisayar mühendisliği, Programcılığı gibi mesleklere sahip olabilir ve iş yapan birisi olabilirsin.
DGS'ye gelince... çok zor bi yol fakat imkansız değil. Geçen arkadaşlarım oldu.. ßende bıraktım MCSE üzerine gittim. Bilgisayar okumadım ama Bilgisayar bölümünün tüm tezlerini, projelerini ben yaptim:) Her bilgisayar okuyan bilgisayarcı olmuyor... Allah kolaylik versin arkadaşim.
-
dgs ile mühendisliğe geçmek çok zor bi daha düşün geçen zamanıda düşün maliye kötü değilki
bende işletme okuyorum 4 yıllık 2 yıllık pc yede gidebilirdim ama 4 ün yeri ayrı adam yerine konursun
ayrıca sertifikalarla daha iyisini yapabilirsin
-
Bu konuyu ailemle de konuştum onların da desteği var kendimi bilgisayar alanında geliştirmek istiyorum o yüzden böyle bir karar aldım. Elbette ki bilgisayar bölümü okuyunca bilgisayarcı olunmuyor ben de farkındayım bunun. Fakat yine de bölümü bile olsa o ortamın havasını solumak istiyorum. Mümkün olduğunca da mühendislik için çalışacağım.
Şimdi ne yapmam gerekiyor bir arkadaşım açıktan teknik lise bitir dedi ne kadar doğrudur bilginiz var mı bu konuda?
-
aynı fikir bende de mevcut. Mobilya ve Dekorasyon bölümü okudum. Lisedeyken bilgisayar bölüm hocalarıyla iddialaşıp okulun sitesinin scriptini çalmıştım. Disiplinlik olmaktan zor kurtuldum. Şimdi üni 2. yıl ama hala 1. sınıf okuyorum. Mobilya güzel meslek ama ben sevmiyorum bu yüzden okuyamıyorum. Ne yapabilirim bilgisayar bölümüne geçmek için. Çok mu sorun olur geçişim. Şu an php web yazılım üzerine kastım tanıyan arkadaşlar bilir. sağlam projelere de imza atmış olmak sevindirici bi durum benim için ama yine de bilgisayar bölümü okumak bir ukte içimde. ne yapabilirim ?
-
2 yıllık bolume girdiginde notlarını yuksek tutp dgs yi kazanman gerekir zaten anadolu lisesi çıkışlıymıssn dgs de birinci bolum soruyolar.ben bilgisayar mühendislgnde okuyorum bizm sınıfta dgs yle gelen arkadaslar var.eger baska öğrenmek istersen yardımcı olabilirim.
-
La herkezde bilgisayarcı olmak istiyor.
Olm birinizde başka iş yapın la.Başka mesleklerde var dünyada.
-
hacım bence bilgisayar bölümü için 2 yıllıklar iş bulma konusunda mühendislikten daha avantajlı ama ben inşaat mühendisliğinde okuyorumm inşaat için bunu diyemem.çok istityorsan dgs de çok zor bi sınav değil önemli olan kazandıktan sonra ki ilk senen en fazla 2 zayıfın olması gerekiyor ki mühendislikte işte bu çok zor bi olay...