2 Yıllık Direk Geçiş Sonrası
-
ya beyler aklımda kalan sorular var bunları sizle paylaşim belki uygun bişiler bulabilirim
bu sene son seneye 2 yıllık direk geçiş kullanıcam meslek lisesi elektrık elektronik bölümü güvenlik sistemleri dalında mezun olucam diplom ortalamam 3,90 larda bişi olcak..2 yıl okudukdan sonra dgs girmek istiyorum bir kısım dgs zor diyor bir kısım cok kolay diyor dgs nasıl bir sınaw diğer bir soru ise dgs ye girmek için herhangi bir şart lazımmı? ayrıca 2 yıl boyunca gördüğüm eğitimde üst düzey bir zorluk yaşarmıyım açık konuşim 2 yıl görüceğim eğitim zor mu? bu sorular kafama takıldı :) yardım ederseniz sevinirim..
-
Daha lisedesin :)
Şimdi...
2 yıllığa geçtin diyelim...
1. 2 yıllıkların hali içler acısı... Lise ve Meslek liselerinin en gerizekalı ama ana-baba zoru ilk okuyan öğrencilerini oraya doldurmuşlar resmen... Seviye yok... Ha iyi öğrenciler yokmu? tabiki var...
İşte bu sebeple, 2 yıllığa gittiğinde, ben üniversiteye geldim ayağına, not ortalamasını yerlerde süründürür, 2. sınıfta hala 1. sınıf derslerinin yarısını alıyor olursan, kıcını ortadan ikiyede yırtsan o dgsyi kazanamazsın...
Ama, 2 yıllığa girer adam akıllı çalışırsan, not ortalamanı yüksek tutarsan, bölümün ilk %10 luk dilimi içerisine girersen, ki sandığından ama sandığından cok daha kolaydır bu, yüksekokuldaki ilk %10a girmek lisedeki sınıfında ilk %10a girmekten cok ama cok daha kolaydır.. Dgs hayatında girdiğin en kolay sınav olur...
Anlayacağın, Dgs gördüğün en kolay sınavlardan birisi olacak... Ama buradaki birinci etmen senin Yüksekokuldaki ortalamandır, çünkü çok fazla etkiliyor, ikincisi ise kapasitendir ki, eğer yüksekokulda derece yaptıysan, onuda kolaylıkla geçersin...
Şunu unutma, genellikle bölümler 2 3 4 öğrenci alıyorlar, fakat türkiyede yüksekokula giden 100 öğrenciden 90 ı dgsyi düşünüyor...
-
peki ya dgs sonunda iyi bir derece yaptık birde güzel bi 4 yıllık yüksek okula girdik peki orda karşılacağım durum ne ? :) sanırım 1 yıllık bir caydırma eğitimi varmış :) bu naısl bir şey ?
-
Yannız şu konuya bakarsan, dgs kalkmış sanırım :)
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=80374
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Yannız şu konuya bakarsan, dgs kalkmış sanırım :)
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=80374
-----------------------------yok abi o konu 2 yıllığa direk geçiş için açılmış bir konu..dgs devam ediyor..öss ye girmeden lise mezunu oldukdan sonra 2 yıl üniversite okumak :) devam ediyor o ya herhangibir yazılı açıklama yapılmadı..
-
Caydırma eğitimi diye birşey yok...
Onun adı intibak eğitimi...
Senin 2 yıllıkta 2 sene boyunca alıpda, senin okuduğun 2 yıl boyunca 4 yıllıkların okuyup senin okumadığın dersleri verdikleri ara bir dönem...
Üniversiteden üniversiteye değişiyor...
Odtu intibak eğitimini hiç kullanmayıp, seni direk össden gelen öğrenci gibi 1. sınıftan başlatıyor örneğin...
Bircok üniversite intibak eğitimini kaldırdı, direk 3. sınıftan başlatıyor
Bazıları intibak eğitmi yerine 2. sınıfın tamamını veriyor...
Bazılarıda 1 ve 2 de alman gerekipde almadığın dersleri veriyor...
Tabiki kolay değil, örneğin mühendissen, hayatında matematik görmemiş olarak gidiyorsun oraya ama birbakmışsın, sana 3 katlı integraller diferansiyel denklemler teoremler allah allah başlıyolar giydirmeye :)
E doğal olarak sıkıntı çekiyorsun sistem bu :)
-
tamam abi anladım yalnız dilimin ucuna gelmediği için intibak yazamadım :) konu açığa kavuştu yararı olmıcaksa kapatabilirsin abi bilgiler için saol :)