2 Yıllık Üniversite Mezunları İçin Yurtdışında 4 Yıllığa Devam Etme
-
Konu başlığından da anlaşıldığı gibi böyle birşey varmı? Ben Kocaeli Üniversitesi 2 yıllık mezunuyum ve dün diplomamı aldım. Diplomayı verirken ek olarak Ingilizce "Diploma Supplement" verdiler (Europen University Assonciation). Demek istediğim ben şuan Açık öğretime (1 sene hazırlık)3.sınıftan devam ediyorum. Sınavsız olarak geçiş yaptık. Acaba Yurt dışında böyle bir imkanımız varmı? Sınavlı olarak böyle birşey yapabilirmiyiz ?
-
Kimse yorum yazmamış be bildiklerimi yazayım.
1-Yesevi.net te bazı bölümler mevcut. Muafiyet derslerini verip 1. sınıftan başlarsın. ( Gördüğün derslerden muaf sayılarak)
2-Aöfde de bölümüne göre İşletme veya İktisat'a devm edebilirsin.
-
oxoford alırmı lan beni
avrupanın amele ünileridir onlar
-
hocam 1 sene hazırlık derken intibak derslerinden bahsediyorsun galiba, intibak derslerini verebilmen gerekiyor.
hangi bölüme geçtin iktisat mı, işletme mi?
-
sorunun cevabı olarak şöyle söyliyim benim arkadaşlarda 2 yıllk tr de bitirip yurtdışına gittiler ama YÖK'ün tanımadığı bir üniversitede 1 sene hazırlık 3. sınıftan devam ederek okuyorlar, yurtdışında gideceğin üniversiteyi YÖK tanırsa daha iyi olur.
-
ben açık öğretimden bahsetmiyorum zaten şuanlık :) ona yazıldım. Sorduğum soru, biz bunun aynısı yurt dışında yapabilirmiyiz ? yani bize denklik belgelisini verdiler. o yüzden böyle bir şansımız var mı?
-
Sahzade bunu yazdı:
-----------------------------
Konu başlığından da anlaşıldığı gibi böyle birşey varmı? Ben Kocaeli Üniversitesi 2 yıllık mezunuyum ve dün diplomamı aldım. Diplomayı verirken ek olarak Ingilizce "Diploma Supplement" verdiler (Europen University Assonciation). Demek istediğim ben şuan Açık öğretime (1 sene hazırlık)3.sınıftan devam ediyorum. Sınavsız olarak geçiş yaptık. Acaba Yurt dışında böyle bir imkanımız varmı? Sınavlı olarak böyle birşey yapabilirmiyiz ?
-----------------------------
hocam ben sana okuduğum okuldan örnek vereyim bulgaristanda okuyorum bi firma aracılığıyla geldim paralı okuorum gelirken okulundaki ders notlarını alıosun öğretmenler notuna bakıor dersin hocasından imzayı alırsan o dersten muaf oluosun 30 der war dielim yarısından 1 fazlasını aldınmı 3 ten başlayabiliorsun -
yurt disinda okuyabilirsin, hic burs kismina girmeden seceneklerin sunlar.
1- trde okudugun okulun yurt disindaki bir okullan anlasmasi olur o okula gidersin.
2- trde bir okula girer degisim olarak yurt disinda bir okula gidersin. aldigin dersler trdeki okulun kabul ettigi dersler olur ve diploman trdeki okuldan olur.
3- yurt disi bir okula basvuru yapar kabul edilirsin gittigin okul senin trde aldigin dersleri kendi kriterlerine gore degerlendirir bunun yaninda yabanci dil gereksinimini gecersen belki 3 ten belki 2 gibi bir yerden baslarsin, kactan basliyacagin okul ve ulkeye gore degisir fransa ve italyada bir uniye gidersen sistem 3+2 oldugu icin isler degisir, amerikaya gidersen gittigin okula gore 2 veya 3 ten baslarsin (buyuk bir ihtimalle ikisinin arasindan bir yerden mesela; 2. sene 2. ceyrek veya 2. sene 2. somestir)
bunun disinda baska yollarda var ancak senin en uygun bunlar gorunuyor.