2 Yıllıkta Puan Düşmesi
-
sevgili arkadaşlar şimdi ben geçen sene yani 2011-2012 yılında ygs ve lys sınavına girdim fakat puanım istediğim yerlere yeterli olmadığı için pek tercih listesini doldurmak istemedim ama sonlara iki yıllıkları yazmış bulundum ve iki yıllıklardan bi bölüme girdim kayıtta yaptırdım yazmamın sebebi internette tercih olaylarını ararken seneye sınava giriceğim zaman kimlerin puannı düşmez gibi bi başlık altında 2 yıllığa okul puanıyla tercih yapan kişilerin 2012-2013 yılında giricekleri sınavda okul puanlarının düşürülmeyeceği yazıyordu .. ve bende bu sene tekrar hazırlanmak için dershane ye gittim ama dershanedekilerin kayıt olmaya gittiğimde böyle bişeyle haberleri yokmuş gibi davrandılar şimdi lütfen daha önce başına bu tarz bişey gelmiş kişiler yardımcı olursa ...(hayır okul puanı düşmez- evet okul puanı düşerden) çok bak kardeşim ben geçen sene girdim bende düşme olmadı tarzında (tarihten örnekler) verirlerse içimi rahatlatmam için iyi olur. ve şimdiden teşekürler..
2011-2012 anadolu teknik lisesi mezunuyum
bide bi soru daha sormak istiyorum tüm iki yıllıklar okul puanı ilemi alıyolar?
-
Hocam kimi açıköğretimler bile dusuruyor be :/
-
http://blog.milliyet.com.tr/oss-de-puanim-kesilir-mi--/Blog/?BlogNo=72664
bakın burda yazıyo ama ösymnin kendi bi dökümanı var mı bu konu hakkında bilmiyourm..
-
http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2012/OSYS/2012OSYSKONTKILAVUZ.pdf
Bu klavuzu aç. Klavuzun 4. (pdf nin 7.) sayfasında "2012-ÖSYS'DE BİR YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMINA YERLEŞTİRİLEN ADAYLARIN, 2013-ÖSYS'DE OBP'LERİ HANGİ KATSAYILARLA ÇARPILACAKTIR?" başlıklı konusunda "kontenjansız açıköğretim programları hariç bir yükseköğretim programına merkezi yerleştirmeyle (ek yerleştirme dahil) veya özel yetenek sınavıyla kayıt hakkı kazanmış adaylar kayıt yaptırmamış veya kayıtlarını sildirmiş olsalar bile..." şeklinde devam eden cümlede çok açık bir şekilde puanının düşeceği belirtilmiş.
Yani puan düşmesi olayının tek istisnası kontenjansız açıköğretim programları.
Bu tür durumlarda aradığınız cevap için öncelikle en güvenilir kaynak olan ÖSYM kılavuzunu okuyun. Tercih dönemi veya sonrasında yapılan en büyük hata kılavuzlar için "önemsiz, gereksiz, zaten bildiğim şeyleri anlatıyor..." deyip okumamaktır.
-
2012-ÖSYS'de sınavsız geçiş ile bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların, 2013-ÖSYS'de sınavsız
geçiş ile bir yükseköğretim programlarına yerleştirilmelerinde OBP'lerinde bir değişiklik yapılmayacaktır. Bu
adayların, 2013-ÖSYS'de yerleştirme puanı ile bir yükseköğretim programlarına yerleştirilmelerinde ise
OBP'lerinin katsayılarında bir değişiklik yapılmayacaktır.
yazıyo şimdi bu tam olarak benim istediğim şey mi?
-
yazmayı unuttum bide altı çizili olnalar arasında ki farklılık tam olarak nedir?
-
up
-
Hocam sen bu sene ygs puanı değilde OBP puanıyla mı yerleştin? Ben o kısmı tam anlayamadım.
OBP dediği doğrudan okul puanı oluyor. yani sınavsız geçişte kullanılan puan
OBP katsayısı dediği de ygs veya lys ile yerleşeceksen eklenecek puan (aslında tam olarak bu değil ama işin özü bu diyebilirim)
Eğer OBP ile yerleştiysen yani sınavsız geçiş hakkı kullandıysan kılavuzda yazan bilgiye göre seneye puanın aynı kalır yani düşmez
amg tarafından 23/Eki/12 00:31 tarihinde düzenlenmiştir -
salihcan38 bunu yazdı
2012-ÖSYS'de sınavsız geçiş ile bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların, 2013-ÖSYS'de sınavsız
geçiş ile bir yükseköğretim programlarına yerleştirilmelerinde OBP'lerinde bir değişiklik yapılmayacaktır. Bu
adayların, 2013-ÖSYS'de yerleştirme puanı ile bir yükseköğretim programlarına yerleştirilmelerinde ise
OBP'lerinin katsayılarında bir değişiklik yapılmayacaktır.
yazıyo şimdi bu tam olarak benim istediğim şey mi?
sınavsız girenlerin sınavsız girmelerinde puan düşmeyecek demiş