20 Yaş Dişi Hakkında.
-
Ya bu meret acayip ağrıtmaya başlamıştı. Dün gittim doktora yamuk çıktığını, küçük cerrahi bi operasyon gerektirdiğini söyledi korkunç geliyo diş etini yarıp ordan dişi çıkarmaları sonra dikmeleri falan.
Acaba böyle bi operasyon yaşamış olan var mı varsa ağrısı nedir kaç gün yanağım davul gibi gezerim?
-
arkadaşımın da çıkmış 20 lik dişi.. Şuan çıkacak gibi değilmiş eğer seninde acelen yoksa ila. kullanabilirsin.iki iğne vermişler, biri ağrı kesici diğeri de antibiyotik. İsimleri andolor ve lincocin.. sabah ve akşam kullanıyo,5 günde bitiyor ve 1 ay rahatlama sağlıyormuş.İyi geliyormuş :) Öğrenciysen bunu dene... Ama en iyisi de çektirip kurtulmak da olabilir
-
Askerdeyken Ege üniversitesi hastanesinde çektirmiştim 20 yaş dişini. Bende senin gibi merak ediyordum nasıl olacağını. Operasyon falan dedikleri zaman baya heyecan yapmıştım ama hiç te beklediğim gibi olmadı. 10 dakikada hallettiler. Neşterle ufak bir kesi atıyolar sonrada çekiyorlar.kesi boyutu büyük olursa 1-2 dikiş atabilirler. 4-5 gün sonra bişeyin kalmaz merak etme. Hadi geçmiş olsun.
-
sanane bunu yazdı:
-----------------------------
Askerdeyken Ege üniversitesi hastanesinde çektirmiştim 20 yaş dişini. Bende senin gibi merak ediyordum nasıl olacağını. Operasyon falan dedikleri zaman baya heyecan yapmıştım ama hiç te beklediğim gibi olmadı. 10 dakikada hallettiler. Neşterle ufak bir kesi atıyolar sonrada çekiyorlar.kesi boyutu büyük olursa 1-2 dikiş atabilirler. 4-5 gün sonra bişeyin kalmaz merak etme. Hadi geçmiş olsun.
-----------------------------
Hocam çekme aşamasında kökü sağlamsa baya ağrı yaratıyomuş ondan tırsıyorum. İnş. dediğin gibi basit olur.. -
Çekmeden önce jetokain yapıp uyuşturuyorlar. Kökü sağlamsa çekerken sanki çeneni söküyolar gibi hissediyosun ama acı veya ağrıdan değil. çekerken uygulanan güçten dolayı :) Benimkini bayan bir doktor çekmişti ve baya bi sağlam asıldı dişi çekebilmek için. Korkacak bi durum yok yani. Ne kadar rahat olursan o kadar kolay bir çekim olur. Kendini kasarsan iğne yaparkende acır çekim yaparkende. Çekimden sonra 2-3 saat hiçbir şey yeme içme. Gün boyu da soğuk ve sıcak tavsiye edilmez.
Toplam Hit: 842 Toplam Mesaj: 5