folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder 2003 Server 2008 Server User Pass Leri Nerede Saklıyor

2003 Server 2008 Server User Pass Leri Nerede Saklıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

sams in içinde tutulmayan kullanıcı şifreleri nerede tutuluyor?

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

up.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zputnik
    zputnik's avatar
    Erkek

Bildiğim kadarı ile 2k3 ve 2k3 R2 de ntds folderı alınta, 2k8 ve 2k8 R2 de ise Active Directory dbsinde tutuluyor. Tam olarak maksat nedir? Kaybolan bir kullanıcı şifresi ya da erişiminde olan bir servera ait Admin şifresini unuttuysan ve bu server domain controller ise restore mode ile kurtarabilmen olası. Ancak Domain ortamını yaratırken girdiğin restore mode passwordu biliyor olman lazım. Kısacası, bilindik, son kullanıcı tarafından kullanılan pw reset ya da recovery toollar ile bu işlemin yapılması imkansız olabilir.

zputnik tarafından 22/Eki/12 22:33 tarihinde düzenlenmiştir

İpimle kuşağım..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    zputnik bunu yazdı

Bildiğim kadarı ile 2k3 ve 2k3 R2 de ntds folderı alınta, 2k8 ve 2k8 R2 de ise Active Directory dbsinde tutuluyor. Tam olarak maksat nedir? Kaybolan bir kullanıcı şifresi ya da erişiminde olan bir servera ait Admin şifresini unuttuysan ve bu server domain controller ise restore mode ile kurtarabilmen olası. Ancak Domain ortamını yaratırken girdiğin restore mode passwordu biliyor olman lazım. Kısacası, bilindik, son kullanıcı tarafından kullanılan pw reset ya da recovery toollar ile bu işlemin yapılması imkansız olabilir.

şöyle ki;

Şifrelerini çözmem gereken 4 server var; daha önce bir başkasına çözdürmüştüm ve para vermek zorunda kalmıştım, sams le alakası yok, active directory kurulu domain kurulu makineler, maksat sistemlerin işleyişini bozmadan şifreleri bulmak, yalnızca admin şifrelerini bulmak istiyorum, serverlar elimin altında duruyor, bu şifrelere nasıl erişirim ve nasıl bulurum olay bu.

Toplam Hit: 721 Toplam Mesaj: 4