2009"Da Neler Olcak? " Damdaki Mizahçı"
-
Biraz geç açılmış bir konu ama k.bakmazsınız artık :)Bu yazı Cihan demirciden alıntııdır namıdeğer Damdaki Mizahçı..
Sevgili "damdaki mizahçı" dostları bulunduğum damdan aşağılara baktığımda onunla aramızda her şeyin 12 ayda bittiği bir yılı daha görüyoru.İşte o anda diğerler gibi 12 ay sürdü :) Oysa her şey1 Ocak'ta nasıl da bitmeyecekmiş gibi başlamıştı.Ama bitti..O da bitti işte.Bu yıllara güven olmuyor.1 Ocak 2008'de girdiğimiz bu yılın 31 aralık'ta biteceği belliydi aslındaAma içimizden bazıları belki bitmez,bu yılla biraz daha idare ederiz diye düşündü ama öyle olmadı.Adına 2008 denilen yıl,üstelik şubat 29 çektiği için bir gün de fazlaydı ama çoğumuz bunu fark etmedik bile.Belki de bazılarımız ,o bir gün fazlayı da yaşamak bir yana 'Bana bir yılı eksik kakalamışlar ,benim sahip oldugum yıldan sadece 316 gün çıktı, bu ne biçim iş kardeşim!'bile diyebilir.Öyle ya da böyle 366 günlük bir paketten oluşan bir maceranın da sonuna geldik.Yıl sonları nedense bende falcılık duyguların arttırıyor.Bulunduğum damda gene falcılığım tuttu.Damın üstüne koydugum küreeye şöyle bir baktım,önümüzü bile göremediğimiz bir ortamda ,2009 yılında bizi nelerin beklediğini az -biraz görmeye çalıştım...
●Küresel bir krizin bütün dünyayı sarıp sarmaladığı bir dönemde , ülkemiz küresel krizdn çok, kömürsel bir kriz yaşayacak.Mart ayındaki yerel seçimler öncesi ülkede dağıtılmamış kömür torbası kalmayaca.Ülkemizde yaşanan ömürlerin giderek sadece kömürden ibaret oldugu,ömürle kömür arasında sadece bir "k" harfi kaldığı anlaşılacak ve yıl içerisinde yapılacak bir harf operasyonuyla bu "k" harfi de ortadan kaldırılacak.
● dünya üzerindeki küresel ısınma 2009'da tavan yapacak.Fakat ülkemiz kömürsel bir ısınma içerisinde oldugundan küresel ısınmadan pek bir şey anlamaycak.
●barajlardaki su oranı, yerel seçimler öncesi aniden artıcak.Seçim sonrasında yaşanacak her zamanki su koyvermelerle bu oranlar yeniden dip yapacak
●Ülkemizde çocuğa yönelik cinsel istismarın giderek artması üzerine,okullarda öğretilen okuma fişlerine "Oya ip atlama , o amcayı gördüğünde kaç Oya kaç",-"kaya topu o amcanın suratına at" gibi yeni fişler eklenıcek..
●Doğacak çocuğn kız yada erkek olcağını öğrenmek ultrason ile Türk ailesine artık yetmeytecek.Aileler,doğacak çocugun ileride herhangi bir tacize uğrayıp uğramayacağını da ultrasondan öğrenmek istiyecekler
●Obama'nın ABD başbakanı olmasından sonra Kızılderililer'de bir hareketlenme görülecek.Büyük Reis "Oturan Boğa"nın küçük oğlu Oklu Homa,gelecek başkanlık seçimleri için şimdiden okları sıvayacak.
●Ülkemizde gittikçe daha da erişim engelli bir hale gelen internet,çıkarılacak yni bir kanunla tamamen özürlü sayılarak ,erşim engelli hali böylece tamamlanmış olacak
● Facebook'ta bir kaç yıldır ilkokul arkadaşlarını arayıp,hala bir tanesini bile bulamayanlardan bu yıl içinde tamamen umut kesilecek!( Sahi ben 2007'nin sonlarında ilk ilkokul arkadaşımı nihayet buldum , ama o da ilkve son oldu!)
●Evvelki yıl genetik olarak ilk kopya koyunu üreten Türkiye,2009 da bu kez "kopya çeken ilk koyun'u üretecek.Kopya çeken ilk koyun, bir lisede özel olarak sınavlara sokulup çeşitli şekillerde kopya çekmesi sağlanacak.Yıl sonuna doğru Türk bilim adamları bu kez cepten SMS çeken ilk Türk koyununu kpyalamayı başaracaklar.2009'daki hedefin çepteki numarasını değiştirebilen koyun olcağı sanılıyoır.
●Ülkedeki Brezilyalı futbolcu sayısı çyle artacak ki,sonunda bir tanesi Akdeniz sahiline "rio"plajlarının bir benzerini yapacak ve bu plajda top pynayan Brezilyalı çocuklardan altyapıya çok sayıda futbolcu yetiştirecek!
●Durumlar bu..Bendeniz dam üstünden hepinize ,şimdiden krizi az , mutluluk izi çok,günleri eksiksiz yaşanan bir 2009 diliyorum...
-
●Doğacak çocuğn kız yada erkek olcağını öğrenmek ultrason ile Türk ailesine artık yetmeytecek.Aileler,doğacak çocugun ileride herhangi bir tacize uğrayıp uğramayacağını da ultrasondan öğrenmek istiyecekler
:F
-
bu arada bu yazının netten bir kopyasını bulamadıgımdan hepsini kendim elimle yazdım..
-
●Ülkemizde çocuğa yönelik cinsel istismarın giderek artması üzerine,okullarda öğretilen okuma fişlerine "Oya ip atlama , o amcayı gördüğünde kaç Oya kaç",-"kaya topu o amcanın suratına at" gibi yeni fişler eklenıcek..
ehehe doğru aslında :)
-
hohhohhoh :))
valla üşenmemiş o kadar yazmışsın helal olsun:)
-
Bunlarda benden.
Kahvehanede okey oynayan tacizci magandalar arasında
" Ya bu sene pek bişey yapamadık inşallah bir daha ki seneye yıl başında ekmek çıkar "
"Olm o sarışın neydi öle ya Rus muydu İngiliz miydi neydi ama ben parmak atınca nasıl tokat attı bana "
Gibi abaza muhabbetleri 2009 un başlarında yapılacak.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Telefonda 2 sevgili konuşurken "Müjdat bu sene doğum günümü unutursan ilişkimizi tekrar gözden geçirmeyi düşüneceğim "gibi fırça atan bayanların diyaloglarına şahit olabilitemiz yüksek.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mahallede top oynayan çocuklara " Nasılsınız gençlik ? " diye slm veren ama kendisi daha 17-18 inde olan ve mevzusu geçtiğinde " biz yaşlandık artık ya " falan diyen mahallenin havalı ve alçak gönüllü abilerini görücez.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Haberlerde yine her sene oldugu gibi yazın görülecek olan kuş gribi,şarbon,kene gibi durumları ile ilgili bir sürü haber olacak.
-
konuyu uplim 1 kere bakalım neler değişicek :)