2014 Kpss Lisans
-
Arkadaşlar illaki sınava girecekler vardır,fikirlerinizi bu başlık altında paylaşalım,1-2 gündür kitap arayışındayım bunun sonucunda modüler set almak yerine hangi yayınevi hangi alanda iyiyse o kitapları almayı düşünüyorum. Başka bir forumda yazmış olduğum şeylerin aynısını buraya da yazayım,sizinde fikirlerinizi alalım.
Matematik;
Benim matematiğim yok gibi bir şey,sadece lise 1 de görmüştüm 10 seneden fazla oldu. Benim matematiği sıfırdan,kolay ve açıklayıcı şekilde öğreten bir kaynağa ihtiyacım var. Bazıları bunun için ;Aktif matematik,Antrenmanlarla Matematik ve İhsan Coşkun'un Matematik Kpss kitabını önermiş. Matematik Kpss'nin sitesinden bir kaç videosuna baktım güzel bir şekilde anlatmış konuları. Daha önceden İhsan Coşkun'un kitabını kullanan kişiler varsa yorumlarını alabilirmiyim. Aktif Matematiğin sitesinden kitabın Pdf formatında özeti var,ona baktım hiç açıklayıcı gelmedi bana.
>>Diğer yayınevlerinin kitaplarıda aynı şekilde mi anlatıyor konuları,yoksa matematik temeli olan kişilere mi yönelik bu kitaplar?
Tarih konusuna gelince ; en çok önerilen Data'nın A'dan Z'ye kitabı olmuş gördüğüm kadarıyla, ama bunun içinde çok fazla ayrıntıya giriyor falan denilmiş. Buna ekstra olarak yine Data Kral Kızı , Beyaz Kalem Kpss Tarih Konu Anlatımlı (Cahide Bolat) , İsem Yayıncılık Orijinal Kpss Tarih Ders Notları , birde Atlas Yayıncılığın kitabından bahsedilmiş.
Vatandaşlık için ; gördüğüm kadarıyla en çok tavsiye edilen yayınlar tarihte olduğu gibi yine Data Yayıncılığa ait. Bunun içinde Data Konu Anlatımlı Tek Kitap , Data A'dan Z'ye , ve bir de bir arkadaş Körfez Yayıncılığın vatandaşlık kitabını çok beğendiğini söylemiş.
Coğrafya için ; Uzman Kariyer , Fem , İhtiyaç ve X Yayınları en çok önerilenler arasında. Buna ek olarak bazı arkadaşlar Teorem Yayıncılığın 2014 Tam İsabet Coğrafya Konu Anlatımlı kitabını ve İstikrar Yayıncılığın coğrafya anlatımının iyi olduğundan bahsetmiş.
Türkçe konusundan sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum,bunun için herhangi bir yayınevinin kitabını alsam sanırım yeterli olacaktır.
Yazmış olduklarıma yorum katarsanız hem benim için hem benim gibi daha hala karar verememiş arkadaşlar için yardımcı olacağını düşünüyorum.
-
Matematik için;
40 seansta kolay matematik
antremanlarla matematik-1
antremanlarla matematik-2
kitaplarına bakmanı öneririm.