folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 2014 Sınav Takvimi Ve Güzel Sanatlar Okulları Hakkında Bilgi

2014 Sınav Takvimi Ve Güzel Sanatlar Okulları Hakkında Bilgi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Selamlar,

Şimdi size soracağım her sorunun, harhangi bir şekilde eksik bir bilgi nedeni ile cevapsız kalacağını bildiğim için, son durumu net bir şekilde anlatacağım.

İstanbul Üniversitesi, Avcılar Kampüsü, Meslek Yüksekokulunda Endüstriyel Otomasyon bölümü öğrencisiyim. Bölüm 2 yıllık. Ben 1 sene gittim. Daha sonra 4 sene okula uğramadım. Yani 2 senelik okulda bu 5. senem. Bitirmeye de pek niyetim yok.

Epeyce uzak kalmamdan dolayı işler artık nasıl işliyor bilmiyorum. Şimdi ben bir güzel sanatlar okulu okumak istiyorum. Bildiğin sınava girip, tercihlerimi yapıp bir güzel sanatlar okuluna girmek istiyorum. Bunun için şu anki okulumdan kaydımı almam lazım sanırım. Bunun için bir ücret gerekiyor mu ? Sınavlar ne zaman ? Güzel sanatlar okumak için yetenek sınavlarına girmek şart mı ? Devlete bağlı okullar hangileri ? Vakıf üniversitelerinde yıllık ücret ne kadar ? Bir yetenek sınavına hazırlık kursuna gitmelimiyim ? Gitmeliysem hangi kursu önerirsiniz ?

Son olarak, güzel sanatlar bölümü öğrencilerinden ana dallar adına bir açıklama istiyorum. Ben 4 senedir inşaat sektöründeyim. Çok tecrübeli mimarlarla fuar çalışmaları da yapmışlığım vardır. Bir iç mimarlık bölümünde başarılı olabilirim ancak, alternatiflerim nelerdir ? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkürler.

Selametle.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Özel üniversitelerin 2 yıllıklar 10 bin lira civarı, 4 yıllıklar ise 15'ten başlıyor 20'ye kadar yolu var senelik.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Ben de konu şimdi yardımcı olanlarla dolup taşar demiştim. Kimsenin bilgisi veya fikri yok mu ?

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mephisto
    mephisto's avatar
    Erkek

bölümünü kendin seçersin hangisini okumak istiyorsan onu bilmem..

ygs ye gireceksin.. barajı aşacaksın.. daha sonra özel yetenek sınavıyla alan üniversiteye başvurcaksın.. sınav tarihini ve şeklini o üniversiteler belirler.. sitelerinden takip edersin.. genelde temmuz ağustos civarı sınavları yaparlar.

mimar sinan güzel sanatlar

dokuz eylül üniversitesi 

aklıma gelenler.

Issız kuytu köşelerden and olsun ki döneceğiz !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    mephisto bunu yazdı

bölümünü kendin seçersin hangisini okumak istiyorsan onu bilmem..

ygs ye gireceksin.. barajı aşacaksın.. daha sonra özel yetenek sınavıyla alan üniversiteye başvurcaksın.. sınav tarihini ve şeklini o üniversiteler belirler.. sitelerinden takip edersin.. genelde temmuz ağustos civarı sınavları yaparlar.

mimar sinan güzel sanatlar

dokuz eylül üniversitesi 

aklıma gelenler.

Hocam şu an malzemelerimi ve kendimi hazırlayıp çalışmalara başlama aşamasındayım. Önümde uzunca bir zaman var. Bir kaç tane yetenek sınavı hazırlık kursuna başvurdum.

Haftada 2 gün olarak 10 aylık eğitim, son 3 ayı haftada 4 güne çıkarılarak, ayda 550 tlye kurslar mevcut. Açıkçası yetenek sınavından geçeceğim diye 5500 tl harcamayı aklımdan bile geçirmiyorum. Neyi nasıl öğrettiklerini bilemiyorum ancak, öğrencileri hedefleyen bir eğitim programı için bu ücret çok fazla. Bilgeadam'da 3Dmax eğitimi alırım daha iyi be. Daha da ucuzdu sanıyorum.

Gelgelelim benim hayal ettiğim şey 3Dmax değil. Ben de kendime güzel bir karakalem eğitimi, önerileri ve örnek çizimleri içeren kitap aldım. B, 2B, 3B, 4B, 5B, 6B, 7B, 8B, F, HB, H, 2H, 3H, 4H, 5H, 6H, 7H, 8H olarak tüm kalemlerimi aldım. Silgimi, maket bıçağımı, kağıdımı da aldım. Odamın dekorasyonunu bozmayı göze alarak, çizim yapabileceğim şekilde ayarladım ve hazırım.

Anlayacağınız önümüzdeki 10 ay boyunca o 5500 tlyi bir güzel yiyeceğim fakat, evde çalışarak kendimi geliştireceğim.

Şimdi sorun şu ki, insan araştırınca karakalemin ne derece profesyonelleşebileceğine tanık oluyor. Üniversitede bir resim bölümüne girdiğimde sadece karakalem değil, her türlü boya ile de resim yapmanın inceliklerini öğreneceğimi biliyorum ancak, ilk adımı atmam için karakalemimi profesyonelleştirmem önemli.

İgor Kazarin'e kadar araştırmış olunca incan diyor ki; ''ya arkadaş bu yetenek sınavında bizden ne derece kaliteli bir çalışma bekleniyor ?''

Sınava daha önce girip tecrübe etmiş arkadaşlardan ricam bu soruya anlaşılır bir cevap. Başka bir isteğim yok.

Toplam Hit: 721 Toplam Mesaj: 5