folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder 2015 Yılında Bilmeniz Gereken Programlama Dilleri



2015 Yılında Bilmeniz Gereken Programlama Dilleri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JahR
    JahR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 05/Aralık/2013
    Erkek

    Programcıysanız, iyi bir zamanda yaşıyorsunuz. Neden mi, çünkü önümüzdeki 7 yılda programlama ile ilgili işlerin %8 oranında artması bekleniyor. Gerçekten tecrübeli bir kodlayıcı iseniz saatte 300 dolardan daha fazla kazanabilirsiniz.

     

    Bu kadar yüksek oranda kazanan kişilerin en çok ilgi çeken dilleri başarmış olduğu görünüyor. Bunlar nedir diye sorduğumuzda, imdadımıza Lynda isimli çevrimiçi öğrenme platformunun içerik yöneticisi Doug Winnie yetişiyor. Değerlendirmesini şöyle yapmış:



    1. Java

     

    Java modern kuruluş web uygulamalarının altyapısını oluşturan en popüler dillerden biridir. Java ve buna dayanan yapılarla, web geliştiriciler bir çeşit kullanıcı için ölçeklenebilir web uygulamaları geliştirebilir. Java aynı zamanda akıllı telefonlar ve tabletler için yerli Android uygulamalarını geliştirmek için temel dildir.

     

    2. JavaScript

     

    Her modern web sitesi JavaScript kullanır. Sitenize etkileşim kazandıracaksanız bilmeniz gereken bir dildir, ayrıca popüler JavaScript yapılarının düzinelercesinden biriyle kullanıcı arayüzü geliştirmek için kullanılır.

     

    3.C#

     

    C#, Microsoft platform ve servislerini geliştirmek için birinci dil olarak kabul edilir. Azure ve .NET kullanarak modern web uygulaması geliştiriyorsanız, iş ortamınızda kuvvetli uygulamalar geliştirecekseniz veya Windows cihazlarınızda uygulamalar geliştirmek istiyorsanız Microsoft’un sunduğu en kısa yol C# öğrenmektir. Oyun oynamak istiyorsanız, popüler Unity oyun geliştirme motoru en sık kullanılan dillerden biri olarak C# kullanır.

     

    4. PHP

     

    Verilerle çalışacak bir web uygulaması mı geliştirmek istiyorsunuz? PHP, MySQL gibi veritabanları ile birlikte, modern web uygulaması geliştirmek için çok önemlidir. PHP günümüzün veri ile çalışan web sitelerinin bir çoğunu yönetir ve sitenizi daha kuvvetli yapmak için kullanabileceğiniz, WordPress gibi kuvvetli içerik yönetim sistemleri için çıkış noktasını oluşturur.

     

    5. C++

     

    Programlamanızda biraz daha düşük seviyeye inmek mi istiyorsunuz? İşlemci gücünüzün çoğunu donanıma doğrudan bağlamak isterseniz kuvvetli masaüstü yazılımlarını oluşturmak için C++ mükemmel bir çözümdür. Donanımla hızlanan oyunlar ve yoğun bellek kullanan uygulamaların masaüstünde, konsollarda ve mobil cihazlarda kullanılması için de çok iyidir.

     

    6. Python

     

    Python neredeyse her şeyi yapabilir. Web uygulamaları, kullanıcı arabirimleri, veri analizleri, istatistik – sorununuz neyse Python’da o iş için bir çözüm olması olasıdır. Son zamanlarda, herhangi bir endüstride dev veri setlerini incelemek için veri bilimcilerinin kullandığı temel dillerden biri olmuştur.

     

    7. C

     

    Neden C dili hâlâ popüler? Cevap boyutta saklı. C dili küçük, hızlı ve güçlüdür. Gömülü sistemler için yazılım üretiyorsanız, sistem çekirdeği ile çalışıyorsanız veya sadece elinizdeki bütün kaynakları son damlasına kadar kullanmak istiyorsanız, C dili emrinize âmâdedir.

     

    8. SQL

     

    Veri devasa boyutlarda, her yerde ve karmaşıksa, SQL size tam olarak istediğiniz bilgiyi hızlı, tekrarlanabilir ve güvenilir bir şekilde sunabilme yeteneğine sahiptir. SQL kullanarak, büyük ve karmaşık veritabanlarından kolaylıkla sorgu yapabilir ve anlamlı veri çekebilirsiniz.

     

    9.Ruby

     

    Projenizi rekor zamanda başlatmak mı veya büyük bir web uygulaması için yeni bir fikri kullanmak mı istiyorsunuz? Ruby ve Ruby on Rails size bu fırsatı sunabililr. Ruby dili oldukça kolay öğrenilir ve son derece güçlüdür, ayrıca dünyada tonlarca popüler web uygulamasına can verir.

     

    10. Objective-C

     

    iOS için bir uygulama yapmak istiyorsanız, Objective-C öğrenmelisiniz. Son yılın en büyük atılımı Apple’nin yeni dili olan Swift üzerine konuşlandı, ancak Apple ekosisteminde uygulamalar yapmak için yine de iyi bir dil olacaktır. Objective-C ve XCode (Apple’nin resmi yazılım geliştirme aracı) ile App Store’de yerinizi alabilirsiniz.

     

    11. Perl

     

    Perl ezoterik midir? Evet. Karmaşık mıdır? Evet. Süper güçlü bir dildir ve herhangi birinin siber güvenlik cephanesinde bulunur mu? Buna da evet. Perl dili, web ortamını ilk piyasaya sürüldüğü zamandan beri güçlendiriyor ve IT profesyonelleri için hâlâ önemli bir araç olarak görülüyor.

     

    12 .Net

     

    Kendi başına bir dil değildir, ancak .NET, her sürümünde bulut, hizmet ve uygulama geliştirme serüvenini daha ileri ve değerli bir hale getirir. Microsoft’un yakın zamandaki açık kaynak girişimlerinden dolayı, .NET şimdi Google ve Apple platformlarına da girmektedir. Sonuç olarak, çok platformu kolayca desteklemek ve uygulamaları oluşturmak için bir seri programlama dili ile beraber .NET’i de kullanabilirsiniz.

     

    13. Visual Basic

     

    Visual Basic, işi görmenizi sağlayan bir dildir. .NET platformu için temel dillerden biridir ve Excel gibi kuvvetli ofis uygulamalarında hesaplama işlerinizi otomasyona sokmak ve iş ortamınıza destek olmak amacıyla uygulamalar geliştirmek için kullanılabilir, aynı zamanda en yaygın işlerinizi kolayca görebilir.

     

    14. R

     

    R dili büyük verinin ortaya çıkışına destek oluyor ve ciddi veri analizi ile işi olan herkesin 2015 yılında öğrenmesi gereken bir dil olarak kabul ediliyor. Bilim, iş dünyası, eğlence ve sosyal ortam gibi alanlarda, R dili neredeyse her ilgi alanına yetecek istatistik analiz ihtiyaçlarını karşılamak için öğrenilecek dil olmuştur.

     

    15. Swift

     

     

    Swift, bir yıldan daha kısa süre içinde dikkatlerden kaçmayan ve geliştiricilerin klavyelerine yeni, hızlı ve kolay bir şekilde Apple’nin Mac ve iOS işletim sistemlerini geliştiren bir dil oldu. Swift’in büyük kuvveti ve dostane yazım biçimi sayesinde bir Mac sahibi olan herkes için iOS veya Mac OS X ortamlarında yeni ve dehşetli bir şekilde güçlü bir dil ortaya çıkmış oluyor.




    kaynak:  http://mashable.com/2015/01/18/programming-languages-2015/


    beyin derki; ya beni kullan, ya da kafana sık ulan!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavitutku
    mavitutku's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2011
    Erkek

    Hocam güzel özet olmuş , 1 tanesini biliyorum işimi görüyor xD 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    hepsini yazmış ki :))


    instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MorganBlacK
    MorganBlacK's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2011
    Erkek

    Haber olarak eklense iyiymiş 


    Osuranın karşısında sıçmazsan götü yok derler.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek
    MorganBlacK bunu yazdı

    Haber olarak eklense iyiymiş 

    Haber değeri yok ki, hepsinden kısaca bahsetmiş.

    Bi tek Delphi yok :D


    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2012
    Homo

    Zaman platform bağımsız programlama dillerinin zamanı .

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2012
    Erkek
    0x656e bunu yazdı

    Zaman platform bağımsız programlama dillerinin zamanı .

    bunun altına imza atarım.

    biraz çevresini takip eden herkes fark edecektir ki geliştiricler için bi "merkezileştirme" çabası var.

    mesela windows 10 ile gelecek olan evrensel windows geliştirme platformu ile yazdığınız bir uygulama tüm windowslu cihazlarda çalışabilecek. .NET linux ve macte çalışabiliyor. Artık c sharp ile kolaylıkla mobil uygulama geliştirilebiliyor, ios ve android için. peki niye sürekli .net için örnek verdim? zaten birçok dilde cross-platform var ancak microsoftun bu konuya bu kadar yatırım yapması işin ne kadar büyüyeceği ile ilgili bir ipucu.

    cross-platformu sadece dil bazlı düşünmemek gerek. bu konuda cloud çok önplana çıkacak, çıkıyor.


    İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
Toplam Hit: 1131 Toplam Mesaj: 7
2015