folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder 2200 Mhz Ram Resetleme Sorunu

2200 Mhz Ram Resetleme Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

geçen hafta bi baslıkta soylemıstım yeni kurulan bi sistemde ramlar

2200 mhz 2*2 4 gb cl9

bunların ayarlarını yapmak ıcın p55 serisin de otomatik xmp ayarı var onu yapınca otomatik geciyor

ama sonra acarken windows yuklenırken donuyo resetlemek zorunda kalıyorum ve acılırken bios sistem de bi hata var defaulta geri getirildi diyor?

ben sorun olarak ramlar xmp ayarına gecınce voltaj 1.55 te kalıyo o mu yetersiz diye dusunuyorum ?

daha once bu sıkıntıyı yasayan

power supply fazlasıyla yeterlı 700w high power

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

Tahminimce sisteminde bir uyumsuzluk var ramle anakartın uyumsuz olabilitesi yüksek

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

team markalı ram lar en iyi p55 serisi ile çalısır diyor

anakart uyumu max olması lazım

edit:mod başlığı 2200 mhz ramlar için bios ayarı tarzı bişey yaparsa daha iyi olabilir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

Bellekleri 2000 MHz hızında çalıştırmak için, BCLK hızını yükseltmeniz gerekiyor. Bu işlem son derece kolay. BCLK hızı yükseldiğinde işlemci hızıda doğal olarak artıyor. Fakat çarpan sayısını düşürerek, işlemcinin normal hızında çalışmasını sağlayabilirsiniz.

X58 yongalı anakartımızda, Xtreem belleklerin 2000 MHz'de çalışmasını sağladık. Tabii bunun için bir takım ince ayarlar yapmamız gerekiyordu.

İlk aşamada bellek bölenini 14.0 değerine getirdik. Bu değer 2000 MHz'e en yakın hızı işaret ediyordu. Ardından 133 MHz olan BCLK hızını, 143 MHz'e kadar yükselttik. Böylece bellekleri gerçekte çalışması gereken saat hızına getirmiş olduk.

Bu aşamada ise zamanlamaları ayarladık. Eğer otomatik olarak bırakırsanız, belleklerinizin performansını düşürebilecek zamanlama değerleri sistem tarafından atanacaktır. Burada Quick seçeneğini etkinleştirdik ve 9-9-9-24 değerlerini seçtik. Bu değerlerin fabrika tarafından önerilen rakamlar olduğunu unutmayın. Daha sonra üzerinde ince ayarlar yapacağız.

Son aşamada ise belleklerin 2000 MHz'de çalışması için gereken gerilim değerini ayarlıyoruz. Kutu üzerinde 1.65V yazıyor. Biz de 1.66V verdik. Tüm ayarları yaptıktan sonra F10 tuşu ile değişiklikleri kaydedin ve sistemin tekrar başlamasını sağlayın.

cevap veren olmadı ben de kendi cevabımı buldum madem başkalarıda yararlansın

Toplam Hit: 1335 Toplam Mesaj: 4