folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder 250 GB Seagate Harddisk Arıyorum Karşılığında Ne İsterseniz.(Veri Kurtarma İçin Lazım)

250 GB Seagate Harddisk Arıyorum Karşılığında Ne İsterseniz.(Veri Kurtarma İçin Lazım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Bir arkadaşın yerdeki harddiskimin üzerine masadan kalem pil düşürmesi sonucu diskin kafası bozuldu. Verileri kurtarmam için aynı diskten lazım. Çok aradım ama bulamadım.Seagate o modelden kısa bir süre sonra benzer bir model daha çıkarmış piyasada ondan var hep.

Seagate 250 GB 16 MB Cache
    Diskin Modeli= ST3250620AS ya da  ST3250620A (Sata ya da ide olması farketmez)
    Firmware: 3.AAD

Bu harddiskten elinde olan varsa karşılığında yeni bir tane 500 GB seagate harddisk alıp vermeyi düşünüyorum. İsteyen parayla da satabilir farketmez. Bad sector falan olsa da olur bana sadece okuma-yazma kafası lazım o sağlam olsa yeterli. Model ve firmware'i bilmeyen arkadaşlar diskin üzerine bakabilirler. Ya da aşağıdaki linkten programı indirip sol taraftan Hardware altında Storage Devices'a tıkladıktan sonra sağ bölümden harddiski seçerlerse bilgileri görebilirler.

http://www.gtopala.com/download/siw.exe

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Enteresan peki Harddiskin kafaları ne şekilde değiştirmeyi pilanlıyorsun. Ufak bir hatırlatma, Başarırda monte edersen, Diskin içindeki havayı çekip hava alan yerinide Kapamadan sakın çalıştırmayasın. Aksi halde yeni kafalarda oluşan İç hava silkülasyonunun yarattığı basınçtan hasar görebilir.

Harddisk kafasının olduğu yerdeki hava alınmıştır fabrika ortamında bilmiyorum bunu biliyormuydun.?

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

profosyonel biri yapmiyorsa ve icindeki veriler degerliyse dokunma derim

cok para veremem kadikoy de yapan kisiler var onlara goturebilirsin  veya daha profosyonel yapanlar var onlari tavsiye ederim

kafa degiyorsa basit bi kurtarma islemi olmayacaktir

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

underzero bunu yazdı:
    -----------------------------

profosyonel biri yapmiyorsa ve icindeki veriler degerliyse dokunma derim

cok para veremem kadikoy de yapan kisiler var onlara goturebilirsin  veya daha profosyonel yapanlar var onlari tavsiye ederim

kafa degiyorsa basit bi kurtarma islemi olmayacaktir

Hocam katılıyorum, eklemede bulunacam yazık olmasın Arkadaşımızın bilgilerine, O kafaları takabilmek için Diskler motordan ayrılıyor, ardından kafayla paralel konumda takılıp, Dönüş Balans ayarını gösteren bir göstergeli aletle sıkılıyor motor vidaları yerine. Olası yalpa olmaması için. Anlıyacağın En meşakketli en zor sorunu vermiş harddiskin.Kurtarma Ümidin düşük.

Kurtarma firmalarında Diskler çıkartılarak Özel bir okuma biriminde okutularak Bilgiler Kurtarılıyor. Kriminalde bulunan alettir o Alet.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    Bilişim sektöründeyim zaten yeterince bilgim var merak etmeyin:) Normal bir kullanıcının yapacağı bir iş değil o havasız, tozsuz ortamları olan sadece veri kurtarma işi yapan firmalar var onlara yaptıracağım.Kendim yapabilsem bile riske atamam sadece veri kurtarma işinde uzmanlaşmış kişilere yaptıracağım.Yazılımsal sorun olsaydı onu kendim hallederdim.Verilerin bir kısmını alıyordum zaten sonra baktım biraz manyaklaşmaya başladı bıraktım. Ataşehir'de bir yere götürdüm 1750 TL istedi oha dedim geri aldım. Mecidiyeköy'de bir yer buldum 750$ demişti galiba. Gerekirse yurtdışına gönderip bir şekilde halletmeye çalışacağım. Ya da aynı disk olmadan veri kurtarma yapabilen teknolojinin Türkiye'ye gelmesini bekleyeceğim:)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

ST3250624A

Firmware 3.AAH

250GB, yanlı$ hatırlamıyosam cache 8mb.

yedekleme amaclı kullanıyodum ancak disk calı$mıyo $u an. garantiye vermeyi dü$ünüyodum ama eğer i$ini görüyosa pm at konu$alım. 

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Fikret bunu yazdı:

ST3250624A

Firmware 3.AAH

250GB, yanlı$ hatırlamıyosam cache 8mb.

yedekleme amaclı kullanıyodum ancak disk calı$mıyo $u an. garantiye vermeyi dü$ünüyodum ama eğer i$ini görüyosa pm at konu$alım. 

Hem model farklı hem firmware:) Maalesef her ikisi de aynı olması lazım. Aynı modelin 3.AAC olanını buldum ama o bile işimi görmüyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    up. Gündüz birşey çıkmadı belki akşamcılardan çıkar :) Buradan da bulamazsam modeli google'da aratacam.Forumlarda bazıları imzasına sistem özelliklerini yazıyor bu diskten kullanan herkese firmware soracağım artık :)
Toplam Hit: 2320 Toplam Mesaj: 8