250 Watt Kasa 7/24 Çalışırsa Ayda Kaç TL Elektrik Harcar ?
-
Hocalar bir proje için evde kasa barındırmam gerek. Aylık elektrik faturam 120-150 civarı. 2 masaüstü 1 laptop, normal ev aletleri 4-5 router modem vs. çalışıyor.
Şimdi gelir getirmesini düşündüğüm bir projem için evde kasa barındırmam gerekiyor. Dışarıdan server almam fayda etmiyor malesef. Neyse projeye pek girmeden şunu sormak istiyorum, bu kasa server olarak kullanıldığını farz edersek, 250 watt poweri olan ddr2 eski bir makina 7/24 çalışırsa aylık kaç tl elektrik harcar ? 1-2 hesap yaptım da işin içinden çıkamadım. Akdeniz bölgesinde elektriğin kw fiyatı 0.26 sanırım.
-
eğer bu sabit tarifeyse 46,8 tl yakar 30 günde..
-
unbalanced bunu yazdı
eğer bu sabit tarifeyse 46,8 tl yakar 30 günde..
astarı yüzünden pahalı olacak o halde :/
İnternet bağlantısı için araya pfsense koymam gerekli, rasperrypi düşündüm onda da pfsense kurulmuyor arada kaldım
-
Iyi de surekli tam guc mu cekiyo sistem, bu, kaynagin max verecegi gucumu belirtiyo acaba
-
Tnrsk bunu yazdı
Iyi de surekli tam guc mu cekiyo sistem, bu, kaynagin max verecegi gucumu belirtiyo acaba
evt o max. güç.. sistem çalışırken o kadar güç çekmez zaten hocam.. ama varsayarsak böyle bir oran.. o faturaya yansıyacak max. ücret. Ama tam emin değilim, elektrik şeylerinin tarifeleri oluyor, gündüz başka gece başka gibilerinden.. dikkat etmek lazım
-
Hocalarım teşekkür ederim yardımlarınız için, şuan sistem değiştirmek daha işime gelecek. Routerların birinden Qos kullanarak interneti vereceğim. Başta türlü aklıma sistem gelmedi. 12 volt 0.5a adaptör takılı olsa nolur olmasa nolur :))