folder Tahribat.com Forumları
linefolder Mobil Programlama
linefolder 2D Model Üzerinde Objelere Tıklama (Mobil)

2D Model Üzerinde Objelere Tıklama (Mobil)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Merhaba mürit ve mürideler.

Bir proje yapacağız içerde restorant app yapacağız. Burada rezervasyon modülünü 2d modellemek istiyoruz. Burada son kullanıcı tüm restoranı görebilecek kuş bakışı olarak ve istediği masayı seçip rezervasyon oluşturabilecek. Burada masalar seçilebilir olmalı ve bu model üstünde masaların dolu/boş olduğunu göstermeliyim. Bu restoran 2d modelini uzaklaştırıp yakınlaştırmak da istiyorum. Model çok büyük olduğundan zoom-in ve out işlemine ihtiyaç var. Daha önce böyle bir şey yapmış olan var mı ? Bu işin adını da bilsem yeterli. Neyi araştıracağımı bilmiyorum şu an :/

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheBattal
    TheBattal's avatar
    Erkek

Adını sanını bilmiyorum ama sanırım istediğin şey şu otobüs/tren/uçak bileti alırken çıkan ekranın zoomlanabilir hali? Belki onlardan yürürsen bulursun ne olduğunu?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Yok hocam onlar statik 2-3 UI tasarlayıp gösteriyorlar. Benim biraz daha farklı. Google maps gibi düşün. Bir modelim olacak bir map (Restoranın krokisi) orada masalar olacak masalar da tıklanabilir olacak vs. vs. Bilet firmalarının yaptığı daha farklı UI olarak ekrana çiziyorlar benim dediğim gibi böyle krokide gezinme felan yok. Otobüs belli, uçak beli biraz daha farklı.

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Canvas manipulating şeklinde arayabilirsin hocam.

Three.js 3d ve 2d için iyi bir kütüphane. Orbit control sayesinde zoom vs desteği alırsın.

Tabi bu cevap yüzeysel, model ne 2dden kasıt ne nasıl bir araya getirdin o kısmı bilmek gerekiyor

iyibu! yeniden..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Grafik SVG olarak kaydedilebilir. JS ile fare olaylarını alabilirsiniz.

svg-pan-zoom js kütüphanesi ile pan zoom olaylarını halledebilirsiniz (https://github.com/bumbu/svg-pan-zoom)

Masa id vs. ise svg'nin g etiketlerinin id parametresinden çekilebilir.

Olaylara karışmayın!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

Benzer bir seyi avm'ler deki adres tarifi vs yapan dokunmatik billboardlar için yapmiştik zamanında. Ama biz hazır bir app kullanmıştık. PathFinder3d diye bir app kullanmıştık belki işine yarar.

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Cevaplar için teşekkürler. Bu çözğmlerden javascript olanını webview açtırma gibi bir düşüncem var şuan için. Tam olarak sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. Araştırmaya devam 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gececi
    NighT_JudGe
    NighT_JudGe's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=RZMqaHSs6CM

https://github.com/gdrtrts/custom-zoomable-floorplan

ben  böyle bir şey   buldum belki  işine  yarar  şeyhim 

Cahildim Dünyanın Rengine Kandım
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

leaflet.js bu işi yapmıyormuydu

https://leafletjs.com/

https://stackoverflow.com/questions/13638969/using-custom-map-image-tiles-in-leafletjs

wert tarafından 18/Ara/21 15:21 tarihinde düzenlenmiştir

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 2221 Toplam Mesaj: 9
2d-model mobile