3 Boyutlu Filmler Hk. ( Anlayanlar Buyursun )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

Dostlar, bana bu başlık altında 3d filmler,videolar hakkında bildiklerinizi yazarmısınız ?

3 Boyutlu filmlerle ilgili araştırmalarım sürerken, sizlerden de tuzu biberi almak isterim. 

Projemle ilgili detaylar yakında :)

Mesela kafama ilk takılan soru;

İndirdiğimiz 3 boyutlu filmlerin neden hepsi çalışmıyor, yada pc de 3 boyutlu filmlerle ilgili hangi programlar kullanılabilir ? 

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

Ben de bir soru sorayım.

Şu tarz gözlükler neden çalışmıyor da pillisi çalışıyor: 

http://www.tahribat.com/Dokuman-3d-Gozluk-Yapimi-306/

enjoy i'm vaccinated
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

Neden hepsi çalışmıyor bilinmez hocam, belki tam inmemiştir, torrentte re-check yap varsa eksik parça indirir. Onun dışında bildiğim en basiit program stereoscopic player diye biliyorum. Ama önemli olan ekran kartının çalıştırıyor olması onun dışında sorun yok

Fatih hocam senin soruna gelince;

bahsettiğin iki 3d teknolojisi farklı temellere dayanır.

kırmızı-mavi gözlükler, kırmızı ve mavi gönderilen görüntüleri algılayıp 3 boyut efekti verirler;

sinemalardaki ise görüntüyü dikey ve yatay gönderir (indirilen 3d filmlerde de böyle)

pilli gözlük de sinemadaki gözlük de dikey-yatay görüntüyü algılayıp 3D yaratır.

Peki pilli gözlükle Sinemadakinin farkı ne?

ikisini de denedim bir fark yoktu. Panasonic'in gözlüğünü Köln'de deneme şansım olmuştu, dayımın LG den nasıl balıkları izliyorsam onda da öyleydi açıkçası. Farkı bilen biri vardır belki.

birde şahsi fikrim: Eğer 3d film izlemek istiyorsanız bırakın downloadı felan;

Gidin adam gibi bir 3D tv ve 3D bluray alın, birşeye benzesin izlediğiniz 3D

1 3D film aynı datanın iki defa işlenmiş halidir. Yani film 8 gb ise 3D si 16gb olur. Yani siz 8 gb 3D indirirseniz aslında 4gb lık bir 1080p film indirmiş olursunuz ki bu size 'bu mu 3D' dedirtebilir.

Yanılıyorsam düzeltilsin:)

Almanya Fatihi
Toplam Hit: 558 Toplam Mesaj: 3