3 Boyutlu Tasarım (CAD) Programı Geliştirme
-
Arkadaslar işim itibari ile 3B tasarım programlarıyla haşır neşir olurum. Bu kategoride bir çok program mevcuttur. Bildiğim kadarıyla da tamamı yabancı kaynaklı programlardır. Ben bu tür programların yerli olarak geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun zor olacağı malum, ancak burada bir çok programcı olduğunun farkındayım. Böyle bir programın (Örnek:Solidworks gibi) yazılması için zaman, para, bilgi, tecrübe anlamında nelere ihtiyac vardır. En azından yüzeysel olarak bir bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden tsk ler...
-
yazılması için zaman, para, bilgi, tecrübe anlamında nelere ihtiyac vardır. --------------------------------- unuttuğun bişey var oda matematik öncelikle matematik öğrenmek gerek özellikle koordinat sistemlerini :|
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------
yazılması için zaman, para, bilgi, tecrübe anlamında nelere ihtiyac vardır. --------------------------------- unuttuğun bişey var oda matematik öncelikle matematik öğrenmek gerek özellikle koordinat sistemlerini :|
-----------------------------
evet kesinlikle unutmadım bilgiden kastım bu tür şeyler işte... bunun yanında hangi programlama dili gerekli mesela -
lisede, üniversitede matematik derslerinde "aamaaaan, nerde işimize yarayacak bunlar" demeyen insanlar lazım mesela,..
-
özetle matematik mühendisi lazım sana, matematik bilgisi değil.
-
öncelikel matematik bilgisi lazım sonra HolyOne gibi bi kod adamı lazım sana başak bir şeye ihtiyacın yok herhaler:)
-
önceki kardeşlerimizin dediği gibi matematik en temel bileşen. fakat matematik kadar yaratıcılık lazım. yoksa hedef solidworks se sadece onun bir kopyası çıkar. bu olmazsa 3d'den beklenen kolaylığı hızı ve verimliliği vermek zor.
Toplam Hit: 1670 Toplam Mesaj: 7