3 Lü Avize Bağlantısı YARDIM
-
Arkadaşlar eranızda elektrikçi vardır umarım 3 lu bı avize aldım ama bağlamtılarını yapamıyorum.Avizede 3 kablo var Mavi , Kahve ve Sarı-yeşil fakat hattan 2 adet kablo geliyor. aynı renklileri bağladım oluyor lütfen yardım ACİL...
-
tamam hocam yapmışsın o boşta kalan toprak hattı salla gitsin :)
-
KursatReis bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaşlar eranızda elektrikçi vardır umarım 3 lu bı avize aldım ama bağlamtılarını yapamıyorum.Avizede 3 kablo var Mavi , Kahve ve Sarı-yeşil fakat hattan 2 adet kablo geliyor. aynı renklileri bağladım oluyor lütfen yardım ACİL...
-----------------------------hocam sadece mavi ve kahverengi kaboları baglandıgınızda 3 lambada yanıyor mu ?
avizeyi alırken size söylediler 1li 2li yakabileceğinizi ?
belirttiğiniz renkler pozitif sase ve nötr uçları.
ama eğer öyle bir özellik var ise ortak bi renk sase olarak alınır 2li anahtarı baglanır ve ister tek lamba ister 2 lamba yakılabilir.
-
ama bi sorun var hocam lambalara elektrik tam gelmiyor anlık olarak yanıp sonmeler yasanıyor lambalarda lambaların birini çıkarıyorum anlık sonme gıdıyor fakat kalan 2 lambadan biri yanmıyor sanırım hat tamamlanmıyor acaba 2 sarı yeşil olanı fazamı bağlamak gerekiyor
-
Topraklaman yoksa sarı-yeşili cüktür et
Mavi - Faz
Kahve - Nötr
Edit : eğer istersen sarı-yeşil topraklamanı nötr ile birliktede bağlanabilitesi var.
-
Pessimistic bunu yazdı:
Mavi - Faz
Kahve - Nötr
-----------------------------bende o sekilde düşündüm ama olmuyor hat tamamlanmıyor 3 lambayıda sağlıklı bir şekilde yakmanın peşindeyım
-
Pessimistic bunu yazdı:
-----------------------------Topraklaman yoksa sarı-yeşili cüktür et
Mavi - Faz
Kahve - Nötr
Edit : eğer istersen sarı-yeşil topraklamanı nötr ile birliktede bağlanabilitesi var.
kahve faz diye biliyodum ben yanlış mı biliyomuşum?
edit: kürşat hocam bilgim çok derin değil ama ampullerin watt değerlerinden kaynaklı olabilir sorun, düşük wattlı ampul kullanırsan sorunun kalmayabilir. -
LasTMohicaN bunu yazdı:
Pessimistic bunu yazdı:
Mavi - Faz
Kahve - Nötr
-----------------------------Tesisatı yapan ustanın ınsafına kalmıs bir olay ama genelde mavi faz olur
-
KursatReis bunu yazdı:
-----------------------------LasTMohicaN bunu yazdı:
Pessimistic bunu yazdı:
Mavi - Faz
Kahve - Nötr
-----------------------------Tesisatı yapan ustanın ınsafına kalmıs bir olay ama genelde mavi faz olur
sakata gelmemek için bi kontrol kalemi değdirmek lazım o zaman :D -
KursatReis bunu yazdı:
-----------------------------hocam bır kontrol kalemı al hattında faza bak hangısınden gelıryorsa avizenden mavı ıle kahveyı bırlestır faza bagla sarıyesılıde notre bagla aynı anda hepsı yanar. mavı kahveyı ayrı ayrı faza baglarsan 2 li ve tekli olarak yakabılırsın 3 ampulu.
-
Faz mavi
Nötr kahverengidir
toprağa nötr bağlamak pek doğru değil kanımca... avize için gerekmeyebilir...