3 Sene Önce Yedeklediğim Site Hakkında
-
Hacılar 3 sene yedekleyip cd ye kaldırdığım yaklaşık 3 bin üyeli geniş içeriğe sahip bir forumum vardı bugün o cd yi buldum içeriğine baktığımda tüm html ler txt ler ve tüm ziplerin bozulduğunu gördüm sizce nedndir cd nin okunasında hiçbir sıkıntı yok zamanla bozulması cd de hiç çizik yok bir şey yok ama durduk yere cd den veri silinmesi bana garip geldi bu normal midir ??
resimler mp3 ler hepsi bozulmuş -
KaRdeşim başka pc de bakdınmı pc ile alakalı olabilirmi peki?? yada ozamanlar tamamen iyi çekdiğine eminmisin belkide virüs falan vardır hostan kaynaklıda olabilir ozamanki durumlarda bende yedekledim bir ara sıkıntı sadece fotolarda cıkmışdı daha sonra başka bir pc de düzgün cıkmışdı
-
Bana kalırsa evde yazılan cd/dvd ömürleri oldukça kısa. 1 ay önce yazdığım cdlerin/dvdlerin hiç biri açılmıyor açılsa da çoğu veriyi okuyamıyor.1 kez bile kullanılmamış ve sıfır çiziksiz olduğu halde. :) seninki yine 3 yıl dayanmış.
-
benim de birçok cdmin başına bu geldi. sanıyorum zamanla olan birşey. ideal saklama koşulları var. belli sıcaklık falan. nemden bile etkileniyorlar. zaten cd yok etmek isteyenler cdyi kırmaz mesela. çünkü geri getirilebiliyor kriminalde falan. onun yerine suya atarlar geri gelemz şekilde bozulması için.
-
manyetik alandan falan bozuluyor sanırım
-
cd nem kapmışşsa bozulur nem yüzünden oluyor genelde .
-
Kullanılmasada 3-5 yıl gibi ömürlerinin olduğunu okumuştum. O yüzden ara ara yedekleri yeniden yazdırırım. Artık harici hdd ye geçme vakti geldi. :)
-
Başka bi bilgisayarda felan dene hacım..
3-4 sene önce çektiğim cd dvd ler hala sapasağlam..
nem manyetik alan şu bu olmadığı sürece sorun olmuyo..
-
nedenini bilmiyorum ama cd de bilgi saklamak isteyenler dvd , cd leri nt den alın özel kaplarında kaliteli ve ucuza satıyolar 2003 de aldığım cd de hala bi sorun yok :)