folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder 3 Sene Önce Yedeklediğim Site Hakkında

3 Sene Önce Yedeklediğim Site Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Hacılar 3 sene yedekleyip cd ye kaldırdığım yaklaşık 3 bin üyeli geniş içeriğe sahip bir forumum vardı bugün o cd yi buldum içeriğine baktığımda tüm html ler txt ler ve tüm ziplerin bozulduğunu gördüm sizce nedndir cd nin okunasında hiçbir sıkıntı yok zamanla bozulması cd de hiç çizik yok bir şey yok ama durduk yere cd den veri silinmesi bana garip geldi bu normal midir ??

resimler mp3 ler hepsi bozulmuş 

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

KaRdeşim başka pc de bakdınmı pc ile alakalı olabilirmi peki?? yada ozamanlar tamamen iyi çekdiğine eminmisin belkide virüs falan vardır hostan kaynaklıda olabilir ozamanki durumlarda bende yedekledim bir ara sıkıntı sadece fotolarda cıkmışdı daha sonra başka bir pc de düzgün cıkmışdı

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    Bana kalırsa evde yazılan cd/dvd ömürleri oldukça kısa. 1 ay önce yazdığım cdlerin/dvdlerin hiç biri açılmıyor açılsa da çoğu veriyi okuyamıyor.1 kez bile kullanılmamış ve sıfır çiziksiz olduğu halde. :) seninki yine 3 yıl dayanmış.

:|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

benim de birçok cdmin başına bu geldi. sanıyorum zamanla olan birşey. ideal saklama koşulları var. belli sıcaklık falan. nemden bile etkileniyorlar. zaten cd yok etmek isteyenler cdyi kırmaz mesela. çünkü geri getirilebiliyor kriminalde falan. onun yerine suya atarlar geri gelemz şekilde bozulması için.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

manyetik alandan falan bozuluyor sanırım

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

cd nem kapmışşsa bozulur nem yüzünden oluyor genelde .

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

Kullanılmasada 3-5 yıl gibi ömürlerinin olduğunu okumuştum. O yüzden ara ara yedekleri yeniden yazdırırım. Artık harici hdd ye geçme vakti geldi. :)

vatandaşa kafam girsin!..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Başka bi bilgisayarda felan dene hacım..

3-4 sene önce çektiğim cd dvd ler hala sapasağlam..

nem manyetik alan şu bu olmadığı sürece sorun olmuyo..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek

nedenini bilmiyorum ama cd de  bilgi saklamak isteyenler dvd , cd leri nt den alın özel kaplarında kaliteli ve ucuza satıyolar 2003 de aldığım cd de hala bi sorun yok :)

onekine?
Toplam Hit: 1688 Toplam Mesaj: 9