folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 301 İçin Düğmeye Basıldı



301 İçin Düğmeye Basıldı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinde değişiklik teklifi TBMM'ye sunuldu.
    301'e hakemlik edecek kişi ise bakın kim;

    Bakanlar Kurulu'ndan beklenen karar çıkmış ve  301 için düğmeye basılmıştı.

    Ve beklendiği gibi AK Parti, TCK'nın 301. maddesinde değişiklik öngören teklifi TBMM Başkanlığına sundu.

    Buna göre kişinin 301. maddeden yargılanıp yargılanmamasına Cumhurbaşkanı karar verecek.

    Ak Parti kapatma davasının önünü kesmek için bir “Demokrasi Paketi” hazırlığı içinde. Paket sadece kapatma davalarını zorlaştıran değişiklikleri değil, Avrupa'nın istediklerini de yapacak. 301. maddenin içeriği de değiştirilecek.

    Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek de Bakanlar Kurulu  toplantısının ardından bu  yönde bir açıklama yaptı. Çiçek 301. madde ile ilgili değişiklikleri Meclis'e sunacaklarını söyledi.  

    Çiçek şunları söyledi:

    "Önümüzdeki günlerde şu anda sosyal güvenlik yasası var. Ardından da 301 gündeme gelecek. Bugün grubumuz bunu teklif olarak verebilir.

    301 ile ilgili çok şey yazıldı, çizildi. Çalışmayı yapan bakanlık bunları da göz önüne alarak bir düzenleme yaptı.

    301'DE SON SÖZÜ CUMHURBAŞKANI SÖYLEYECEK

    Dava açılması için izin geçmişte de vardı. İzni verilecek makam 'böyle bir davanın açılmasında kamu yararı var mıdır, yok mudur' diye bakacak. Arkadaşlarımız böyle bir taslak üzerinde çalıştılar. Dava açılması Cumhurbaşkanının iznine bağlı olacak. Şimdilik kaanat budur.

    not: alıntıdır


    VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
Toplam Hit: 521 Toplam Mesaj: 1