32 Bit Mi 64 Bit Mi
-
arkadaslar elimde 3 tane win 7 var ama dvd nın ustunde ne oldugunu yazmamıs arkadas . ben bunların hangısının 32 bit hangısının 64 bıt oldugunu nerden anlayabılırım .
-
Güzel soru merak ettim bende.
-
autorun dosyasını aç. bendeki x64 te
[AutoRun]
open=sources\sperr32.exe x64
icon=sources\sperr32.exe,0
yazıyor.kesin bilmiyorum. x32 windows 7 olsaydı elimde karşılaştırırdım. -
kuararken anlarsın
-
arkadaslr kurarken anlama kısmı biraz geç oldu her sey bitince oldu ama nyse . bildiğiniz ultimate 64 bit varsa link paylaşabilirmisiniz ?
-
Peki neden 32 bit,
neden 64 bit bunu bana güzelce açıklayacak arkadaş var mı ?
-
mimari yapı 32 bit eskidi artık 32 bit mimarisi en basit örnek ile 3 gb ramden fazlasını desteklemiyor bütün uygulamalr 64 bit e geçmek zorunda
-
Branxian bunu yazdı:
-----------------------------
Peki neden 32 bit,
-----------------------------konuyu oyunlardan ele alalım yeni yüksek ram ve grafik isteyen oyunları artık 32 bitte çalıştıramıyoruz çünkü kasma yapıyor
neden diyorsan diyelimki oyun 4gb ram istiyor snn bilgisayarındada 8gb ram var ama işletim sistemin 32 bit ise 3gb ramdan daha fazlasını kullanamazsın yani bilgisayarındaki o ram ölü ram olur 64 bit işletim sisteminde böyle bir sorunun olmaz .ama 2gb ram ı olan bir bilgisayarada 64 bit sistem yüklemek salaklık olur çünkü 64 bit 32 bitten nerdeyse 2 kat daha fazla ram kullanıyor bu yüzden sisteminde kasmalar meydana gelir
-
Branxian bunu yazdı:
-----------------------------
Peki neden 32 bit,
-----------------------------32 bitlik bir isletim sistemi daha yavastir 64 bite oranla. mesela 64 bit de veri kopyalama hizin daha fazladir. soyle dusun 32 bitlik bir isletim sistemin 6 seritli bir yola sahip. araclar 6 seride de sigdigi zaman siraya geciyorlar. 64 bitte 12 seritli bir yolunun oldugunu dusun. 12 seritte daha az trafik olur. bilgisayarin daha rahat hareket eder. ayrica diger arkadaslarin da dedigi gibi 32 bit en fazla 3.5 gb ram destekler. 64 bit ise 16 gb bile destekliyor. ne kadar koyarsan destekler.