3433 Den Gelen Mesaj ( Bi Fikri Olan )
-
hocam az önce 3433 den bir kısa mesaj geldi. bilmem kaç nolu ürününüzün ödeme süresi 12.03.2010 da bitecek lütfen ödeme yapınız filan diyor.
Altada bir telefon numarası yazmışlar ama eksik 0212 410 9 00 dedim bir arayayım belki özel numara filandır ama tık yok. İnternette biraz araştırdım dolandırıcılıkla ilgili bişeylere rastladım. Sonra dedim ki en iyisi bilişim suçları müdürlüğünü arayayım aradım onlarda beni asayiş şube müdürlüğüne yünlendirdiler neyse onları aradım ne derseler beğenirsiniz
-Eğer zarar gördüyseniz suç duyurusunda bulunun yoksa boş verin bize de bir sürü mesaj geliyor siliyoruz. Para yatırdınız mı dedi
bende yok dedim telefon numarası var ama eksik
-Tama ozaman boşverin gitsin ...
Bende peki dedim kapattım.
Lan dedim kendi kendime bir suçun ayak sesleri duyulurken ve hatta bariz illegal bir girişim olduğu ortadayken zarar görmediğin müddetce bişey yapamıyorlarmış. Adalet bu mu dedim .
( sonrasında aklıma hemen "tehdit" unsuru geldi. Ben başbakanı tehdit etsem ama benden zarar görmese suçlu olmuş yada suç işlemiş sayılmıyorum. )
-
uygulama boyle oldugu için demek bundan cesaret alıyorlar
-
hoca bak burda haklısın : " bir suçun ayak sesleri duyulurken ve hatta bariz illegal bir girişim olduğu ortadayken zarar görmediğin müddetce bişey yapamıyorlarmış. Adalet bu mu dedim . "
gerçi yinede bilişim suçları masasına müracaat ta fayda var . sana bi saldırı yok ama numarayı takip ederler en azından. Belki altından bi yamuk cıkar diğer kişilerin madur olmasını engellemiş olursun. kim uğraşcak dersen mesajlardan mesajı sil de yeterli olacak :D:D -
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------
hoca bak burda haklısın : " bir suçun ayak sesleri duyulurken ve hatta bariz illegal bir girişim olduğu ortadayken zarar görmediğin müddetce bişey yapamıyorlarmış. Adalet bu mu dedim . "
gerçi yinede bilişim suçları masasına müracaat ta fayda var . sana bi saldırı yok ama numarayı takip ederler en azından. Belki altından bi yamuk cıkar diğer kişilerin madur olmasını engellemiş olursun. kim uğraşcak dersen mesajlardan mesajı sil de yeterli olacak :D:D
-----------------------------Aradım ki onlarda asayiş şube müdürlüğüne yönlendirdiler.
-
Hocam böyle yerlerde idari karakolları arama internetten direk ihbarda bulun egm iem bunlardan birine emin ol anında uğraştırırlar.
-
hoca ucmuş kafa :|