3D Ciler İçeri
-
müridler çektiğimiz ya da taradığımız fotoları autocad ve solidde nasıl malzeme kaplaması olarak kullanabilriz ? Diyelimbir ahsap resmi çektim onu yaptığım üç boyutlu sandalye yüzeyi olarak atayacağım. nasıl yapabilirim
-
3Dxsolid bunu yazdı
müridler çektiğimiz ya da taradığımız fotoları autocad ve solidde nasıl malzeme kaplaması olarak kullanabilriz ? Diyelimbir ahsap resmi çektim onu yaptığım üç boyutlu sandalye yüzeyi olarak atayacağım. nasıl yapabilirim
Autocad ve solid ile dosyayı kaydederken 3dmaxe göre uzantılı bir özelliği var, O şekilde kaydet 3d max ile aç materyal olarak çektiğin fotaoğrafı(photoshop ile düzenlemelisin ve ayarlardan fixlemelisin, çünkü uzunluğa göre kalitesini azaltıyor), daha sonra materyal olarak desenini aktar ve objene uygula.
Bunun için ps ve 3d max bilmen gerekiyor, kısaca özetledim ben :(
-
konuyla alakasi yok ama max kasan modelleme yapan arkadaslar vardi biara kayboldular sanirim. Çalışmalarının görselleri falan paylasiliyodu.
Sorunun cevabı max icin difuse kanalina malzeme olarak sectigin objeyi bitmap olarak atayarak cözersin. Autocad de ayni hemen hemen. Ama öncelikle ps de hazirlaman gerekiyor resmi
-
3D maxda üstüne sürükle bırak yaparak geçirebilirsin yada material editorden yaparsın ctrl+m
-
autocad için yüzeysel konuşacak olursak.. materyallere gireceksin yeni materyal üzerine malzeme özelliği kazandıracaksın yani ahşap demişsin wood seçeneğini seçersen ve aşağıdan materyal düzenlemeden select kısmından fotoğrafını seçip texture kısmını wood yap 3d modelinin üzerine atayabilrisin artık.. özelliklerini karıştırarak ne sonuç verdiğine bakarsın ölçülerini değiştirmen gerekebilir istediğin görünütüyü alman için.
-
konuyla alakasız ama kısa filmimin bi sahnesi için 3d mermi gerekiyor merminin üzerindede filmin ismi yazıcak.. slow motion efekti vericem ben afterda gerekli şeyleri yapıcam ama okulda hocalar felan izleyeceği için kaliteli bişey olsun istiyorum. 3d bilmiyoum ama varmı sahneye göre tasarlayacak bi mürid ?