3D Digital Matte Painting (Remake)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaslar, CmiVFX'in "Fusion Digital Matte Painting" sahnesini Cinema 4D kullanarak tekrar olusturdum. ve fusion dan 10 kat daha stabil ve guzel oldu. Sahnedeki her objeyi modelleyerek Projectionman yaptim. Komple resmin icerisinde dolasabiliyorum. Video animasyonunu da kisa zamanda ekleyecegim. Isiklandirma baya zamanimi aldi, deneme yanilma yontemi ile bu sonucu cikarttim :%29 Uarim begenirsinizi.

Proje Ozellikleri:

*Program: Cinema 4D R15
    *Render Motoru: C4D Physical + Advanced Render
    *Render Suresi: 4dk. Stereo: 8dk. 
    *Model: Oyundan Riplenmistir (Sub Surface Scattering kullanilmistir)
    *Teknik: 3D Digital Matte Painting, SSS, Projectionman, Optimized+Combined Rendering

Physical Renders:

Shaban

Shaban

Stereo Render:

Shaban

Wireframes:

Shaban

Shaban Interactive Pro.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Velespit Kampçısı
    ruhi
    ruhi's avatar
    Erkek

video da koyacak mısın hocam. güzel şeyler yapıyorsun Maşallah.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    ruhii bunu yazdı

video da koyacak mısın hocam. güzel şeyler yapıyorsun Maşallah.

Videosuz olmaz tabikide :) simd irener aliyor biter bitmez ekleyecegim.

Shaban Interactive Pro.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

bekliyoruz videoyu :)

ne diyon?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

________ Cinema da yerimisi alalalım :D

İmza YOK !!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

Evet arkadaslar video da geldi :) 

http://youtu.be/wvPhMjCkODw

Shaban Interactive Pro.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flickR
    flickR's avatar
    Erkek

hocam sağlam bir ekip kurup.türkiyede bu işin başını çekebilirsin.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Hocam açık kaynak ücretsiz blender diye bir program var hiç denedin mi onu soracağım? Birde modelleme işini hangi programlar, animasyon işini hangi programlar yapıyor. Bu blender hangisine yarıyor?

Eline sağlık güzel gözüküyor gibi. Kolay gelsin.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

Hocam açık kaynak ücretsiz blender diye bir program var hiç denedin mi onu soracağım? Birde modelleme işini hangi programlar, animasyon işini hangi programlar yapıyor. Bu blender hangisine yarıyor?

eyvallah hocam. blender herseyi yapabiliyor hocam, ucrestsiz ve acik kaynak kodlu olmasi mukemmel birsey. bircok film.sirketi blender kullaniyor. diger tum 3d prigramlatin yaptigini blender rahatlikla yapabilir. 

Shaban Interactive Pro.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    Dj_DooM3 bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı

eyvallah hocam. blender herseyi yapabiliyor hocam, ucrestsiz ve acik kaynak kodlu olmasi mukemmel birsey. bircok film.sirketi blender kullaniyor. diger tum 3d prigramlatin yaptigini blender rahatlikla yapabilir. 

Hocam mesela sen veya o blender kullanmayan şirketler niye blender kullanmıyor? Yeterince geliş miş değil mi? Bildiğim kadarıyla bu yazılımların lisansları çok uçuk fiyatlarda.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı
    Dj_DooM3 bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı

Hocam mesela sen veya o blender kullanmayan şirketler niye blender kullanmıyor? Yeterince geliş miş değil mi? Bildiğim kadarıyla bu yazılımların lisansları çok uçuk fiyatlarda.

Cok guzel bir soru, Hocam ben Cinema 4D ye basladigimda ortada tutorial namina hicbirsey yok tu, cinema 4d ozaman populer degildi. hicbir film sirketi kullanmiyordu. Tesadufen demo cdlerden birinin icinde buldum yukledim meraktan. sonra yavas yavas ogrenmeye basladim karistirken. Simdi Cinema 4D kullanmak aliskanlik haline geldi, komple baska bir programa gecmem o programi ogrenene kadar bana zaman kaybettirecek. Az cok maya ve blender da kullaniyorum. Fakat sadece belirli projelerde. Mesela Kemik sistemi olusturmada bazen Maya kullaniyorum, Image Match icin de Blender kullaniyorum. ama hepsini yine En iyi bildigim Cinema 4D de birlestiriyorum.

Cogu sirket zaten blenderi kullaniyor, ve blender gercekten mukemmel bir program, diger tum 3d programlari ne yapiyorsa aynilarini blender de yapiyor, yani bu programlarla yapabilineceklerin sınırı yok. Cinema 4D kullanan sirketler genelde Kullanici dostu bir ara yuzu, mukemmel bir dinamik modulu, physical renderi ve de karakter dokulandirmak icin birebir olan Bodypaint ozelligi icin kullaniyorlar. 

Cinema 4D nin bundan 3 yil once ozel bir tv kanalnda calisirken lisns fiyati tum modulleriyle beraber 8.000 dolardi. Kanala satin aldirtmistim lisansni :D 

Shaban Interactive Pro.
Toplam Hit: 1185 Toplam Mesaj: 11