3D Digital Matte Painting (Remake)
-
Merhaba arkadaslar, CmiVFX'in "Fusion Digital Matte Painting" sahnesini Cinema 4D kullanarak tekrar olusturdum. ve fusion dan 10 kat daha stabil ve guzel oldu. Sahnedeki her objeyi modelleyerek Projectionman yaptim. Komple resmin icerisinde dolasabiliyorum. Video animasyonunu da kisa zamanda ekleyecegim. Isiklandirma baya zamanimi aldi, deneme yanilma yontemi ile bu sonucu cikarttim
Uarim begenirsinizi.
Proje Ozellikleri:
*Program: Cinema 4D R15
*Render Motoru: C4D Physical + Advanced Render
*Render Suresi: 4dk. Stereo: 8dk.
*Model: Oyundan Riplenmistir (Sub Surface Scattering kullanilmistir)
*Teknik: 3D Digital Matte Painting, SSS, Projectionman, Optimized+Combined RenderingPhysical Renders:

Stereo Render:

Wireframes:

-
video da koyacak mısın hocam. güzel şeyler yapıyorsun Maşallah.
-
ruhii bunu yazdı
video da koyacak mısın hocam. güzel şeyler yapıyorsun Maşallah.
Videosuz olmaz tabikide :) simd irener aliyor biter bitmez ekleyecegim.
-
bekliyoruz videoyu :)
-
________ Cinema da yerimisi alalalım :D
-
-
hocam sağlam bir ekip kurup.türkiyede bu işin başını çekebilirsin.
-
Hocam açık kaynak ücretsiz blender diye bir program var hiç denedin mi onu soracağım? Birde modelleme işini hangi programlar, animasyon işini hangi programlar yapıyor. Bu blender hangisine yarıyor?
Eline sağlık güzel gözüküyor gibi. Kolay gelsin.
-
DrKill bunu yazdı
Hocam açık kaynak ücretsiz blender diye bir program var hiç denedin mi onu soracağım? Birde modelleme işini hangi programlar, animasyon işini hangi programlar yapıyor. Bu blender hangisine yarıyor?
eyvallah hocam. blender herseyi yapabiliyor hocam, ucrestsiz ve acik kaynak kodlu olmasi mukemmel birsey. bircok film.sirketi blender kullaniyor. diger tum 3d prigramlatin yaptigini blender rahatlikla yapabilir.
-
Dj_DooM3 bunu yazdıDrKill bunu yazdı
eyvallah hocam. blender herseyi yapabiliyor hocam, ucrestsiz ve acik kaynak kodlu olmasi mukemmel birsey. bircok film.sirketi blender kullaniyor. diger tum 3d prigramlatin yaptigini blender rahatlikla yapabilir.
Hocam mesela sen veya o blender kullanmayan şirketler niye blender kullanmıyor? Yeterince geliş miş değil mi? Bildiğim kadarıyla bu yazılımların lisansları çok uçuk fiyatlarda.
-
DrKill bunu yazdıDj_DooM3 bunu yazdıDrKill bunu yazdı
Hocam mesela sen veya o blender kullanmayan şirketler niye blender kullanmıyor? Yeterince geliş miş değil mi? Bildiğim kadarıyla bu yazılımların lisansları çok uçuk fiyatlarda.
Cok guzel bir soru, Hocam ben Cinema 4D ye basladigimda ortada tutorial namina hicbirsey yok tu, cinema 4d ozaman populer degildi. hicbir film sirketi kullanmiyordu. Tesadufen demo cdlerden birinin icinde buldum yukledim meraktan. sonra yavas yavas ogrenmeye basladim karistirken. Simdi Cinema 4D kullanmak aliskanlik haline geldi, komple baska bir programa gecmem o programi ogrenene kadar bana zaman kaybettirecek. Az cok maya ve blender da kullaniyorum. Fakat sadece belirli projelerde. Mesela Kemik sistemi olusturmada bazen Maya kullaniyorum, Image Match icin de Blender kullaniyorum. ama hepsini yine En iyi bildigim Cinema 4D de birlestiriyorum.
Cogu sirket zaten blenderi kullaniyor, ve blender gercekten mukemmel bir program, diger tum 3d programlari ne yapiyorsa aynilarini blender de yapiyor, yani bu programlarla yapabilineceklerin sınırı yok. Cinema 4D kullanan sirketler genelde Kullanici dostu bir ara yuzu, mukemmel bir dinamik modulu, physical renderi ve de karakter dokulandirmak icin birebir olan Bodypaint ozelligi icin kullaniyorlar.
Cinema 4D nin bundan 3 yil once ozel bir tv kanalnda calisirken lisns fiyati tum modulleriyle beraber 8.000 dolardi. Kanala satin aldirtmistim lisansni :D