3D Film Hakkında
-
Elimde 3D bir film var ama bu dosyayı çalıştırdığımda ikiye bölünmüş şekilde görüyorum bunu tek boyut haline getirebilirmiyiz arkadaşlar ?
.mkv uzantılı bir dosya

-
up up up
-
Getirirsin de, 3d gözlüğün monitörün var mı ki? Stereoscopic (yanlış yazmış olabilirim) playerlar var, red-green falan yapan.. Onlarla ve gözlükle izleyebilirsin..
-
NmC bunu yazdı:
-----------------------------
Getirirsin de, 3d gözlüğün monitörün var mı ki? Stereoscopic (yanlış yazmış olabilirim) playerlar var, red-green falan yapan.. Onlarla ve gözlükle izleyebilirsin..
-----------------------------kötü bir durum yaa gözlük ve monitör yok o yüzden diyorum normal görünüm elde edebilirmiyim diye
-
ikisini üst üste getirsen bile 3d izleyemezsin. 120 hz monitör lazım üst üste getirebilmen için. aslında üst üste de gelmiyorlar, iki görüntü sırayla gösteriliyor, bir saniye içinde 120 kez.
-
RockZs bunu yazdı:
-----------------------------ikisini üst üste getirsen bile 3d izleyemezsin. 120 hz monitör lazım üst üste getirebilmen için. aslında üst üste de gelmiyorlar, iki görüntü sırayla gösteriliyor, bir saniye içinde 120 kez.
-----------------------------bilgine hayran kaldım hocam :D
-
Dostum bu sample 3d video.Muhtemeln bir laptop yada tv içinden çıkmıştır.
Ekran ikiye bölünmüş çünkü gözlük taktıgında birisi 3 boyutlu oluyor diğeri değil..
Olay bu
-
hacı o iki görüntü biri sağ göz için diğeri sol göz için
3d etkisi için çeşitli yöntemler var maksat iki göze birbirinden farklı görüntü düşsün
yöntemlerden biri ekrana önce sağ gözü getirip gözlük aracılığı ile sol gözü perdelemek hemen sonra sol göz için görüntü getirip gene gözlük ile sağ gözü perdelemek bunun için monitörün frekansı yüksek olması lazım normal görünttü 60 hz ise 120 hz olması lazım sanırım gözlüğününde monitörle uyumlu olması gerekiyor
diğeri ise ışıkta(yada elektromanyatik dalgalarda) polarizasyon diye bişey vardır.diğer bir tabirle kutuplanma.bu nedir ışığın yönü gibi bişey diye biliriz.sağ göz için yatay ışık ve sol göz için dikey ışık gönderirsek ve sol gözede yatay ızgara koyduğumuzda tabi bu ızgaranın aralıkları nm mertebesinde yada asıl adıyla kutuplayızı koyduğumuzda dikey ışık oradan geçmez ve sol göze sol görüntüyü düşürürüz aynısını sağ göz için yapılır. bunun içinde özel ekipman gerekir
diğer bir yöntem ise
renkler göre filtrelemektir.sag göz için görüntüsden kırmızı renk kanalını alırsın sol göz içinde mavi ve yeşil renk kanalını tek bir görüntüde birleştirirsin.sona sağ gözüne kırmızı renk filtresi koyarsın bu sadece kırmızı ışığı geçirir sol göze ise cyan renk filtresi koyarsın bu yeşil ve maviyi geçirir.sonuçta iki gözede farklı görüntü düşer ve elde ettiğin şey 3d etkisidir.(diğer renk kombinasyonlarıda olabiliyor)
bunun için özel bir monitöre ihtiyaç yoktur sadece gözlük kullanılarak elde edebilirsin
3d playerlar var onlarda muhtemelen 2d-3d seçeneği vardır 2d yaprığında sadece sağ gözün(yada sol) görüntüsünü gösteriyordur vsvsvsvs