folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 3D Modellemeye Nereden Başlamalı

3D Modellemeye Nereden Başlamalı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    hojam kısa zamanda az çalışarak cnc ye çıkış verecek 3d program kullanmayı öğrenmek istiyorum, mevzuya hakim değilim. hobi olarak mobilya, kutu ufak çapta ürün tasarımı yapacağım, program, kurs, görsel cd ne önerirsiniz?

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

seni wert hocaya aktarıyorum

http://tahribat.com/members.asp?id=22524

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

önce bilgisayarı açarak başlayabilirsin :p

şaka bi yana;

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=75949

bi kurcala istersen. 

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Fikret bunu yazdı:
    -----------------------------

önce bilgisayarı açarak başlayabilirsin :p

şaka bi yana;

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=75949

bi kurcala istersen. 

cd takıp bilgisayardan programmı öğrenilir hojam insan kurur kalır, hoja eğitmenleri bayan olan, 3d program eğitimi veren kurs varsa bana uyar can sıkıntısı yapmadan gider gelirim.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek
    autocad var , ileri seviye için 3dsmax var sanırsam.

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam açık kaynaklı programları desteklemek istersen Blender gibi güçlü bir program var.

Not: Sallamıyorum hakikaten 3dsmax in denginde bir program.

WikipediaWictionaryChambers (UK)Google imagesGoogle defineThe Free DictionaryJoin exampleWordNetGoogleUrban DictionaryAnswers.comrhymezone.comMerriam-Webster<>0
    wvcidfjoguarm

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

hocam benim yanımda kafayı dağıtmak için daima bir karalama defteri olur, aklıma estikçe sandalye, masa, laptop kasası benzeri şeyler çizerim, bazen düğme, vida conta tasarlarım, 3d ye çevirebilirsem soyut hayal ürünlerimi ölçeklendirebilir hatta ürettirebilirim onlar gerçek birer objeye dönüşür ben de bu işten keyif alırım.

edit: Maksadım çizdiğim objelerin ölçeklendirebileceğim, cnc makineye veri olarak gönderebileceğim basit bir yazılımı, işimi aksatmadan ve kendimi fazla yormadan öğrenmek. Hangi program daha kolay öğrenilir, tahminen ne kadar zaman harcanır konularında mevzuya hakim müridlerin yönlendirmelerine göre hareket edecem.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BURAK_X
    BURAK_X's avatar
    Erkek
    yanlış hatırlamıyorsam ben 3ds max de bir şehrin minik bir kısmını modelleyerek başlamıştım(14 yaşında mıydım neydim). çok kasma, binaları ince uzun bir box olarak çiz. yere de yeşil renkli plane çek. onun üstüne siyah ya da gri ile yollar çek(box olarak)

<love> <canimcicimaylari> <uzatmalar> <kavgagurultu> </love>
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    IRET bunu yazdı:

hocam benim yanımda kafayı dağıtmak için daima bir karalama defteri olur, aklıma estikçe sandalye, masa, laptop kasası benzeri şeyler çizerim, bazen düğme, vida conta tasarlarım, 3d ye çevirebilirsem soyut hayal ürünlerimi ölçeklendirebilir hatta ürettirebilirim onlar gerçek birer objeye dönüşür ben de bu işten keyif alırım.

edit: Maksadım çizdiğim objelerin ölçeklendirebileceğim, cnc makineye veri olarak gönderebileceğim basit bir yazılımı, işimi aksatmadan ve kendimi fazla yormadan öğrenmek. Hangi program daha kolay öğrenilir, tahminen ne kadar zaman harcanır konularında mevzuya hakim müridlerin yönlendirmelerine göre hareket edecem.

konuya aslında şunu demek için girdimde gerek kalmamış halletmişsin sen :D

2d den başla

maksadından yolaçıkarsak çoğu kişi 3d max ten bahsetmiş ben bir anti max çi olarak o konuda bişi demiyecem ama max olsun xsi olsun cinema 4d olsun bunlarla cnc ilişkisi pek olmuyor diye biliyorum bu programların asıl amacı animasyon görsel efect vsvsvsvs 

ama yaptığım şey üretilecek dersen boyutlandırma çok önemli dersen

autocad

solidworks

rhinoceros

önerebileceğim programlar

ben bu işi ilk rhino ile başladım ve kullanımı gerçekten çok kolaydı komut satırı olmasıda dahada kolay yapıyor programı  

dur havada atayım :D :P

http://tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=95143 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

wert bunu yazdı:
    IRET bunu yazdı:

konuya aslında şunu demek için girdimde gerek kalmamış halletmişsin sen :D

2d den başla

maksadından yolaçıkarsak çoğu kişi 3d max ten bahsetmiş ben bir anti max çi olarak o konuda bişi demiyecem ama max olsun xsi olsun cinema 4d olsun bunlarla cnc ilişkisi pek olmuyor diye biliyorum bu programların asıl amacı animasyon görsel efect vsvsvsvs 

ama yaptığım şey üretilecek dersen boyutlandırma çok önemli dersen

autocad

solidworks

rhinoceros

önerebileceğim programlar

ben bu işi ilk rhino ile başladım ve kullanımı gerçekten çok kolaydı komut satırı olmasıda dahada kolay yapıyor programı  

dur havada atayım :D :P

http://tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=95143 

bilardo topları manyaq olmuş :| gerçek gibiler... sen bu işte iyisin pm atıyom.

Toplam Hit: 1128 Toplam Mesaj: 10