3D Oyun Yapımı İçin Motor Seçimi
-
3D oyun yapımında motor seçimine gerçekten kafam takıldı ve ilgilenenler varsa size danışmak istiyorum. RealmCrafter, FPSC gibi saçma sapan motorları konu dışı tutarak, MMORPG şeklindeki ortalamanın biraz üstünde grafikleri olan bir oyunu:
Adobe ShockWave Director ve Unity 3D ile browser destekli yapabilirmiyim yada illa C# veya C++ ile kendi yazacağım bir motorla lokal mi çalışmak zorunda, Unity 3D yada shockwave in sınırları nedir yani bunu merak ediyorum ? Ayrıca Multiplayer Destekli Oyun motorunu Unity 3D Desteklermi ?
-
http://starwars.lego.com/en-us/FunAndGames/CloneWars-Quest-For-R2D2.aspx
bir örnek.
-
kendi oyun motorunu yazmak istiyorsan herhangibi bir programlama dilini ileri seviye bilmen gerek. Open Gl ile aranin iyi olmasi gerek. daha once oyun projesi icin grafik yaptim ama oyun motoruna bulasmadim hic. oyun yazan arkadaslarim var. istersen bilgi alabilirim ;)
-
Hocam multi destekli Torque var baya güzel C#üzerine ama mmorpg desteğini kendin yapman gerekebilir.
-
ilgilendiğiniz için çok teşekkürler arkadaşlar :)
@DJ_DooM3
arkadaşlarınla görüşüp beni haberdar edebilirsen çok güzel olur
@XCoder
Şimdi kendim yazmaktan ziyade benim yapmak istediğim browserda kompleks bir oyun yapmak ve şu an Unity 3D ile Shockwave arasında kaldım. Unity çok güzel tamamen 3D destekli fakat multiplayer bir projesine rastlamadım daha. Aksine ShockWave multiplayerda çok yetenekli ama grafik ve performans açısından ortalama ve bu bana yetmiyor. Lokal yani kendim yazıp C++ veya C# la yapmayı düşünmüyorum çünkü o zaman piyadaki türevlerden farkım kalmayacak. Torque browser destekliyormu ?
-
Öncelikle platform bağımsızlığı açısından unity gerçekten sağlam bir motor.Ayrıca bir eklenti ile browserler üzerinde oyunu çalıştırmana stream etmenede olanak sağlıyor (bkz :quakelive).
bunun dışında düşük maliyet ile true vision 3d yi deneyebilirsin ancak uzun zamandır bakmadım bir bilgim yok şu anki durumu ile ilgilive her zaman herkezin bildiği klasik OGRE kullanabilirsin :) gerçekten yeterli gelecektir biraz bilgin varsa.
bunların dışında 3dengines.net üzerinden ihtiyacına göre olanı seçebilirsin ama önemli olan performans ve render kalitesiyse unity kişisel kullanımda 1 numara olacaktır. -
Torque ücretli fakat, bulabileceğin en iyi motorlardan biriydi ta ki Unreal Engine 3 ücretsiz olana kadar :) Sorunun cevabına gelirsek, Torque browser desteklemez, bildiğin 3D oyun motorudur. Bu durumda Shockwave herhalde senin için en iyisi olur.
-
RoadMaster bunu yazdı:
-----------------------------
Öncelikle platform bağımsızlığı açısından unity gerçekten sağlam bir motor.Ayrıca bir eklenti ile browserler üzerinde oyunu çalıştırmana stream etmenede olanak sağlıyor (bkz :quakelive).
bunun dışında düşük maliyet ile true vision 3d yi deneyebilirsin ancak uzun zamandır bakmadım bir bilgim yok şu anki durumu ile ilgilive her zaman herkezin bildiği klasik OGRE kullanabilirsin :) gerçekten yeterli gelecektir biraz bilgin varsa.
bunların dışında 3dengines.net üzerinden ihtiyacına göre olanı seçebilirsin ama önemli olan performans ve render kalitesiyse unity kişisel kullanımda 1 numara olacaktır.
-----------------------------quakelive'ın unity olduğunu bilmiyordum, vallahi multiplayer olayının olması çok hoşuma gitti unity'de :)