3D Printeri Olan Var Mi ? Neler Yapiyorsunuz ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2011
    Erkek

    Selam arkadaslar,

    3d printerlari arastiriyorum ve sizinde fikriniz alayim dedim.

    3d printeri olan var mi ? Printerle neler yapiyorsunuz ? Isinde kullanan var mi mesela neler yapiyorsunuz ?

    3d printerla nasil para kazanilabilir  mesela ?

    Simdiden tesekkurler

     

    dhmm tarafından 18/Kas/22 10:33 tarihinde düzenlenmiştir

    Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

    Bence 3d printer bir trend'di. IoT cihazları (arduino,rp...) gelişmesiyse açık kaynak 3d printer evde yap (diy) olayı bayağı bir gazlandı. Bir sürü startup çıktı, çoğu battı.

    FDM yazıcı alan çoğu arkadaşımın hevesle bir sürü figür felan bastı ama şimdi evinde öyle yatıyor cihazlar, koyacak yer arıyorlar.

    Öncelike 3d fdm yazıcılarda malzeme kalitesi ve baskı çözünürlüğü en büyük problem. Hangi malzeme kullanırsan kullan; dişli, çark gibi çalışan yedek parça malzemeler, çalışırken veya yük altında çok dayanmıyor. Sürtünmeye ve ısınmaya karşı dayanıksız.

    Çözünürlük hala mükemmel değil; küre veya detaylı figur gibi çok detaylı baskılarda çizgili, pütürlü bir yapı çıkıyor. zımpara, boya vs uğraştırıyor. Asla plastik enjeksiyon kalitesini yakalayamadı.

    SLA / DLP yazıcılar çözünürlükte çok daha mükemmel ama onları yazıcı fiyatları ve baskı maliyetleri çok fazla.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2003
    Erkek

    @kaptan

    @banneduser


    Kurtlar tasma takmaz....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    https://en.wikipedia.org/wiki/FGC-9

    tapanca bas knk


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheBattal
    TheBattal's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Şubat/2015
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

    The FGC-9 is a physible, 3D-printable semiautomatic pistol caliber carbine, first released in early 2020. Using the Shuty AP-9 by Derwood as the basis, the FGC-9 was designed and first manufactured by a pseudonymous German-Kurdish[1] gun designer named JStark1809.

    Nerede bomba tabanca bunlar var yahu :D

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ccaglayan
    Ccaglayan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Kasım/2011
    Erkek

    Yaklaşık 1 yıl önce ender 3 v2 aldım ve yaklaşık 6 top yani 6kg filament bitirdim. Daha çok evdeki ihtiyaçlarıma uygun şeyler basmaya çalışıyorum sim racing ile uğraşıyorum ona parçalar üretiyorum hanıma mutfakta ihtiyaç duyduğu kablar kilitler felan bastığımda oldu hatta bi keresinde arkadaşın motorundaki 4lü flaşör düğmesini bile basmıştık baya mutlu olmuştu arkadaş çünkü düğme için komple kütüğü değiştirecekti servis :D (tam bir saçmalık tabi). Bide bu aralar hanımla beraber figürler basıp zımparalayıp boyayıp evde yaptığımız bi köşede sergiliyoruz. Geçenlerde sunucu aldım dell r410 aşağıda korunaklı bir oda da çalıştırıyorum masaüstünde durmasına sinir oldum dikey şekilde durması için parça basmıştım. Sim racing de de g29 direksiyonuma f1 direksiyonu basmıştım baya güzelde olmuştu mukavement konusunda da sıkıntı yaşamadım saatlerce zorladım çatlama dahi olmadı. Bu 3d işinde autocad çizim yeteneğin varsa efsaneler yaratırsın hanımı bu alanda kullanmaya çalışıyorum rüşvetlerle :D ama onun dışında da aşağıda vereceğim siteden baya model işini görebiliyor.

    Bide ek olarak octoprint kurdum ordan kameradan görüntü almak için aparatlarıda yine 3d printerdan basmıştım zamanında almış olduğum action cam in webcam özelliği varmış onu bi şekilde 3d yazıcıya uygun bir case ile entegre etmiştim.

    Kısacası şu hayal gücün genişse ömür boyu gayet eğlenerek kullanırsın. Ama yok ben bundan para kazanmak istiyorum figür yapar satarım diyorsan geçmiş olsun herkes bu işe girdi batan çok. Ardunio felan kullanıp prototipleme yapmayı planlıyorsanda bulunmaz nimettir.

    https://www.thingiverse.com/
    https://www.printables.com/

     

Toplam Hit: 1791 Toplam Mesaj: 6
3d printer