3D Simülasyon İle İlgilenen Arkadaşlara Bir Soru
-
Merhaba arkadaşlar
Elimizde 3D bir model var diyelim. Bunu meshing yapmak( üçgenlere bölmek istiyoruz.) program bu üçgenlerin minimum boyutunu 0.01 lenght olarak belirliyor. Daha küçük değer giremiyoruz anlayacağınız. Muhtemelen programın kodlanması sırasında ayarlanan bir değerdi bu. Ancak benim cevabını bilmek istediğim soru şu arkadaşlar
-Bu program bu üçgenlemeyi yaparken sürenin uzun olması ekran kartıyla mı ilgili yoksa işlemci gücüyle mi ilgili? Benim kişisel görüşüm işlemci gücü çünkü matematiksel hesaptan başka bir fiziksel birşey kullanmıyor gibi geldi.
-Gelelim ikinci ve en önemli soruya. Belli bir alandaki üçgen sayısını nasıl daha fazla yapabilirim? BU anlamda bildiğiniz çok iyi dediğiniz bir mesh genarator tarzında bir program var mı ? Ya da alternatif olarak soyleyebileceğiniz her yöntem uygundur.
-
Cevap gelmezse Dj_Doom3'e pm atarsan yardımcı olur bence gördüğünde :)
-
burdaki amaçı pek anlamadım.
-
elimde bir program var. modelleme yapıyorum simulasyon için. Simulasyona sokmadan önce üçgenlere ayırıp outputu o şekilde almam gerekiyor. Ama elimdeki program bana yeterli sayıda üçgen vermiyor. Ben simulasyonumun çok iyi olmasını istediğim için de üçgen sayısını arttırmanın bir yolunu bulmam lazım. Milyonlarca üçgeni bir şekilde oluşturmam gerekli . Yöntem, method, program ne olursa.
Şu anda kullandığım programda minimum üçgen büyüklüğünü 0.01 yapabiliyorum. Daha küçük değerleri program kabul etmiyor.O şekilde yazılmış. Programa reverse engineering yapsam, yapamam gibi denedim olmadı. Olmaz da zaten..
O yüzden belki bir yöntem vardır 0.01 ölçekle üçgenledikten sonra olan üçgenleri tekrardan üçgenleyebileceğim, ben bilmiyorum bu noktayı.
Yada başka bir program vardır. Direk sınırsız sayıda sadece işlemci gücü, atıyorum, ekran kartı gücüne bağlı olarak üçgenliyordur. Sadece donanım sınırlıyordur yani, böyle olsa çok güzel olur benim için.
Demek istediğim bunlar yani siz neler söyleyebilirsiniz ?