folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder 3Ds Max 2012 Viewport Ekranında Yüzeylerin Görünmemesi Problemi

3Ds Max 2012 Viewport Ekranında Yüzeylerin Görünmemesi Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahta
    tahta's avatar
    Erkek

Sevgili mürid/müride arkadaşlarım

3D Max de viewport ekranında çizdiğim objelerin bazı yüzeyleri görünmüyor,mesela kapalı bi box çiziyorum baktığım açıya göre örneğin üst kısmı görünmüyor alttan bakınca da altı görünmüyor ama render alınca bi sorun olmuyor.

daha önceden böyle bi sorun yoktu yanlışlıkla bazı tuşlara bastım sanırım ondan sonra görünmemeye başladı

örnek bir resim http://d1212.hizliresim.com/14/1/gggyv.jpg

başka açılardan http://d1212.hizliresim.com/14/1/ggh8f.jpg

bu sorunun kaynağı nedir nasıl düzeltilir?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    veritas219
    veritas219's avatar
    Erkek

Objeyi secip editable polye cevirdikten sonra poligon modunda objenin tamamini secip flip yaparsan duzelebilir.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahta
    tahta's avatar
    Erkek
    veritas219 bunu yazdı

Objeyi secip editable polye cevirdikten sonra poligon modunda objenin tamamini secip flip yaparsan duzelebilir.

Hocam dediğini de yaptım fakat sorun objenin kendinde değil viewport ekranının kendi ayarlarında,yani obje normal kapalı bi obje ama farklı açılardan bakarken bazı yüzeyler görünmüyor sanırım "normal" le alakalı arka ve ön yüzeylerle ilgili bi sorun olsa gerek

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    veritas219
    veritas219's avatar
    Erkek

hocam sol üstteki + olan yere sağ tıklayıp açılan pencereden smooth+highligths ı seçip denermisin.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahta
    tahta's avatar
    Erkek
    veritas219 bunu yazdı

hocam sol üstteki + olan yere sağ tıklayıp açılan pencereden smooth+highligths ı seçip denermisin.

Hocam öyle bi seçenek yok bunlar var sadece

http://e1212.hizliresim.com/14/1/ggjrw.jpg

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    veritas219
    veritas219's avatar
    Erkek

hocam max 2012 kullanmadım bendaha menüler değişmiş fakat  configure viewports a tıklayınca acılan pencerredeki seçenekleri deneyerek düzeltebilirsin gibi geliyor çünkü sorun viewportsda

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahta
    tahta's avatar
    Erkek

Denedim de bulamadım pek hala aramaktayım yardımcı olacak bi arkadaş çıkar diye düşünüyorum

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Tüm yüzeyleri dışardan çizmiş miydin?. görünmeyin yüzeylerin normallerini ters yap

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahta
    tahta's avatar
    Erkek
    ltcelik bunu yazdı

Tüm yüzeyleri dışardan çizmiş miydin?. görünmeyin yüzeylerin normallerini ters yap

Hocam standart objelerden box aracıyla çizdim yani yüzeyleri tek tek çizmedim  hazır box kullandım normallerini değiştirme gibi bi durum olacağını sanmıyorum

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Ayarları bir sıfıra istersen..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 2228 Toplam Mesaj: 10